Osmanağa Mahallesi sakinlerinden sokak hayvanları için çağrı

Sokak hayvanlarının ‘uyutulmasını’ içeren yasaya karşı tepkiler sürüyor. Kadıköy’ün mahallelerinde sokak hayvanları için çalışmalar da devam ediyor. Sokak hayvanlarına her zaman sahip çıkacağını ve koruyacağını dile getiren Osmanağa Mahallesi sakinleri de “birleşelim, iletişim halinde olalım, yasaya tepkimizi koyalım’ çağrısında bulundu

17 Ekim 2024 - 15:29

Yurdun dört bir yanında yaşam hakkını savunanlar, Hayvanları Koruma Kanunu’nda ‘köpeklerin uyutulmasını’ da içeren kanun teklifinin kabul edilmesine karşı seslerini yükseltti, yükseltmeye de devam ediyor. Kadıköy’de de yaşam hakkını savunanlar, forum çatısı altında birleşti, mahallelerde sokak hayvanlarına sahip çıktılarını gösteren afişler astı, broşürler dağıttı, toplantılar yaptı. Biz de her hafta bu çalışmalara gazetemizde yer verdik. Bu hafta da Osmanağa Mahallesi sakinleriyle bir araya geldik, mahalledeki çalışmaları konuştuk. 

“KORUYACAĞIM, SAHİP ÇIKACAĞIM”

Gücü yettiğince sokak hayvanlarını koruyacağını ve onlara sahip çıkacağını söyleyen Evrim Kalhan, “Mahallemdeki kedileri ve köpekleri beslemeye, tedavilerini ve bakımlarını yapmaya, sahiplendirmeye çalışıyorum. Yasa ile birlikte afişler astık, broşürler ve komşuma mektup dağıttık. Sokağımda apartmanların kapısını çaldım, hayvansever olan, yardım edebilecek kişilerin iletişim numarasını aldım. Bir zehirlenme ya da başka bir şey olduğunda iletişim kurabileceğim kişileri biliyorum. Diğer sokaklarda da bu çalışmayı sürdüreceğim. Hasırcıbaşı Sokak’ta esnaf ile konuştuk, hem afiş astık hem de bilgilendirme yaptık. Olası bir toplamada yardım edebilecek ve ılımlı olarak bakan esnaf kim onun notlarını aldık.” dedi. 

Diren Su Demirci de “Yasa için denilecek tek şey var o da katliam yasası olduğu. Çok korkunç. Bu yasayı çıkaranları ve bu yasaya sessiz kalanları anlayamıyorum. Öldürmeye çalışıyorsun, ölümü de normalleştirmeye. Kadıköy forumla  koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Geliri sokak hayvanları için kullanılacak bir kermes düzenleyeceğiz.” dedi. 

“BİRLEŞELİM, TEPKİMİZİ KOYALIM”

Yeliz Yiğit de şunları söyledi: “Bu yasayı tanımıyoruz. Katliam yasasını hayvan hakları yasası diye verdiler. Ötanaziye sanki hayvanların rızası varmış gibi ucu açık bir yasa yaptılar. Aşılat, kısırlaştır, yerinde yaşat diyoruz. En çok zoruma giden maddelerden biri de güçten düşmüş hayvanların uyutulması. Burada engelli hayvanlardan bahsediyor. Ben de yıllardır elimden geldiğince engelli hayvanlara bakmaya çalışıyorum. Mahallede afiş çalışması yaptık. Besleme yapan ve yapılan noktaları biliyoruz. Çünkü kör noktalar var. Bunun için bir ağ oluşturmak önemli. Acil bir durum olduğunda neler yapabiliriz diye planlamalar yapıyoruz. Sokak hayvanlarına destek olmak için kermes düzenleyeceğiz. Buradan Osmanağa Mahallesi sakinlerine ‘birleşelim, iletişim halinde olalım, yasaya tepkimizi koyalım’ çağrısında bulunmak istiyorum.”

 


ARŞİV