Otobüsler gelmeyince yolu kapattılar

Kadıköy Uzunçayır’da otobüsleri gelmeyen yaklaşık 500 yolcu, yolu kapatarak polisle tartıştı.

20 Eylül 2012 - 12:02
Kadıköy’de uzun süre beklemelerine rağmen belediye veya halk otobüsü gelmeyince yolcular, D-100 Karayolu’nun Sultanbeyli güzergâhını trafiğe kapattı. 
12 Eylül gecesi saat 20.00 civarında D-100 Karayolu Kadıköy Uzunçayır otobüs duraklarında bekleyen yaklaşık 500 kişi Kadıköy-Sultanbeyli ile Üsküdar-Sultanbeyli hattında çalışan otobüslerin gelmediğini söyleyerek D-100 Karayolu Ankara istikametini uzun süre trafiğe kapatarak eylem yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş‘ı istifaya çağıran grup, geçmekte olan belediye otobüslerini de yuhaladı. Eylem sırasında trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Trafikte kalan sürücüler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ile  yolcular arasında gerginlikler yaşandı.
Ayrıca yolda kalan sürücüler ve eylemciler arasında da tartışmalar yaşanırken, grup üyeleri sadece bir ambulans geçişine izin verdi. Eylemciler D-100 Karayolunu kullanarak garaja giden otobüsleri durdurup, kenara çekilmelerini ve kendilerini Sultanbeyli’ye götürmelerini istedi. Yolu kapatıp eylem yapan yolcular daha sonra Uzunçayır durağına gelen ek otobüs seferleriyle evlerine gitti.

ARŞİV