Oyun hamuruyla dönüşümü öğreniyorlar

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'nde Oyun Hamuru Atölyesi'ne katılan çocuklar, kahveden yapılmış oyun hamuru ile ağaç yaprakları yaptılar, yaprakları sevdikleri renklere boyadılar

13 Ekim 2022 - 10:31

Apartmanların arasında kalan bir alanı park olarak tasarlayıp hizmete açan Kadıköy Belediyesi, parkın içine 7'de 70'e tüm Kadıköylülerin ekoloji, iklim değişikliği, doğal yaşam konularında eğitim alabileceği Ekolojik Yaşam Merkezi'ni de inşa etti. Saman balyalarının, doğal sıvanın kullanıldığı merkezin yapım aşamasında çocuklar da yer aldı.

Dünya Çevre Günü'nde açılışı yapılan Ekolojik Yaşam Merkezi, düzenlediği atölyeler ile hem çocukları hem de yetişkinleri misafir etmeye devam ediyor. Yeni döneme 2 Ekim günü kapılarını açan merkezin 9 Ekim Pazar günkü misafirleri arasında çocuklar da vardı.

ÇOCUKLARLA KEYİFLİ BİR ATÖLYE

Yukarı Dönüşüm Yoluyla Oyun Hamuru Atölyesi'ne katılan çocuklar, eğitmen Hande Kars ile birlikte kahveden yapılmış oyun hamurunu kullanarak ağacın yapraklarını yaptı. Daha sonra yaprakları istedikleri renklere boyadılar; onları ağaç ile buluşturdular. Çocukların birbirlerinin fikirlerini aldığı, öneride bulunduğu, beğenilerini dile getirdiği atölye keyifli bir şekilde geçti.

DOĞAL MALZEMELERLE OYUN HAMURU

Atölye eğitmeni Hande Kars, atölyede kullanılan oyun hamurunun karbonat, kahve, nişasta, tuz gibi doğal malzemelerle yapıldığını belirtti ve şöyle devam etti: “Kimyasal içeriği olmayan bir hamur. Atölyede evimizdeki malzemelerle oyun hamuru yapılabileceğini, hamurun da etkinlik malzemesi olarak kullanılabileceğini göstermek istedik. Grup çalışmasını önemsiyoruz. Hayal güçlerini beslemek istiyoruz. Çocuklar hayal güçlerini kulllanarak ağacın yapraklarını hoşlarına giden renklere boyadılar.”


ARŞİV