Park şenliğine yoğun ilgi

Kadıköy Belediyesi Park Şenliği’ne katılanlar ücretsiz sağlık kontrolünden geçme imkânı buldular

12 Haziran 2015 - 10:26

Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi Park Şenliği’ne katılan yüzlerce Kadıköylü aynı zamanda sağlık kontrollerini de yaptırma imkânı buldular. İki gün için düzenleneceği belirtilen şenliğe ilgi yoğun olunca süre üç güne çıkarıldı. Şenlik boyunca 199 şeker ölçümü, 199 kolesterol ölçümü, 414 tansiyon ölçümü, 568 ağız diş ile 363 göz sağlığı  muayenesi yapıldı. 455 vücut yağ analizi  ölçümünün yapıldığı etkinlikte katılımcılara diş fırçası, şapka, çiçek, süt, meyve suyu, sandviç ikram edildi.

1 BUÇUK DAKİKA FIRÇALA
5-6-7 Haziran 2015 tarihlerinde Dumlupınar Parkı’nda düzenlenen şenlikte, Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Polikliniği diş hekimleri, yetişkin ve çocukların dişlerini muayene etti. Etkinlikte çok sayıda diş problemiyle karşılaştığını söyleyen Diş Hekimi Gürcan Oktayoğlu’nun söyledikleri dikkat çekiciydi. Ağız ve diş sağlığımıza yeterli özeni göstermediğimizi belirten Oktayoğlu, en az bir buçuk dakika zaman ayırıp, dişler fırçalansa sağlıklı ağız ve diş sağlığı elde edilebileceğini söyledi. Oktayoğlu, özellikle akşamları yatmadan önce dişlerin fırçalanmasını tavsiye etti.  





TANSİYONA DİKKAT
Doktorlar, şenlikte sağlık stantlarını gezen vatandaşlara tansiyon, şeker, kolesterol seviyesini kontrol ettirmelerini, stresten uzak durmalarını, yürüyüş ve sağlık yönünden sorunu olmayanların da bol bol spor yapmasını tavsiye ettiler.
Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Zeynep Süzme sağlık kontrollerine bizzat katıldı. Hastalarla ilgilendi. Dumlupınar ve civarındaki halkın şenliğe ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Dr. Zeynep Süzme, uyarmadan geçmiyor: “Aman kan, şeker, kolesterol değerlerinize baktırın”. Süzme, “Biraz önce bir vaka geldi. Diyabet vakası olmasına rağmen farkında bile değildi. Hemen Kadıköy Belediyesi Diyabet Polikliniği’ne yönlendirdik. Takiplerini de özenle yapacağız.” diyor.




 

ŞEKER, KOLESTEROL İYİ

Yediden 70’e her yaştan insanın ücretsiz olarak sağlık muayenesinden geçtiği şenliğe ilgi yoğundu. Yoldan geçerken renkli görüntüleri görünce merak edip, şenlik alanına gelen Mustafa Amca şöyle diyor: “Doktor hanımlar, beyler yakinen ilgilendiler. Çok memnun oldum. Sonuçlar da gayet iyi.”. Hızlıca görüşlerini bizlerle paylaşıp uzaklaşan Mustafa Amca’ya soruyoruz “Şimdi nereye?”, cevabı “Eve. Önce hanıma güzel haberi vereceğim sonra onu da getireceğim.” oluyor.



Fikirtepe-Kadıköy hattının sevilen şoför esnaflarından Cengiz ve Mehmet Beyler de tansiyon seviyelerini kontrol ettirenler arasındaydı. İstanbul trafiğinin başlı başına bir stres nedeni olduğunu söyleyip ekliyorlar: “Herkes birbirine saygı ve sevgi gösterip, anlayışlı olsun. Bir de lütfen paralar bozuk olsun”.





“ARKADAŞLARIMI DA DAVET EDECEĞİM”
Hilmi Bey de yıllardır şeker hastalığıyla yaşayanlardan. Arkadaşlarını da alıp muayeneye getireceğini söylüyor ve devam ediyor: “Ne de olsa sağlık bu, şakaya gelmez. Yakında oturuyorum zaten. Çok güzel faaliyet. İnşallah iki-üç ayda bir tekrarlanır”



Üsküdar’da yaşayan ancak Kadıköy’de çalışan Ercan Bey de ücretsiz sağlık kontrollerini duyunca izin alıp gelmiş. Diş ve göz muayenelerini yaptırdı. Uzmanların tavsiyelerini dinledi ve memnun şekilde ayrıldı. Şenliği düzenleyen Kadıköy Belediyesi’ne de teşekkür ederken bu tip faaliyetlerin sıklaşmasını talep etti.  




 

KADINLARA BİLGİ VERİLDİ


Dr. Serap Akın ve ekibi park şenliğinde kadın sağlığı konusunda şenlik alanına gelen kadınlara bilgi verdi. Meme sağlığı konusunda erken tanının önemini anlatan Dr. Serap Akın, kadınların düzenli aralıklarla kendi meme muayenelerini yapmalarını tavsiye etti. (0216) 565 66 16 numaradan Kadıköy Belediyesi Kadın Sağlığı Merkezi’ni arayanlara ücretsiz hizmet verildiğini de belirterek, bu konuda bilgi almak, tedavi olmak isteyenleri merkeze davet etti.




 


 

ARŞİV