‘Parmaklarının Ucundaki Dünyalar'

Türkiye genelinde bulunan 15 görme engelli okulun kütüphanesine ‘Parmakların Ucundaki Dünyalar’ projesi kapsamında Braille masal ve hikâye kitapları teslimi nedeniyle CKM’de tören düzenlendi.

30 Nisan 2014 - 14:41
 
Harika Şebnem KARABIYIK
 
Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği tarafından “Parmakların Ucundaki Dünyalar” projesi kapsamında Türkiye genelinde bulunan 15 görme engelli okulu kütüphanesine, Braille (kabartma) masal ve hikâye kitapları bağışlandı.
Etkinlik nedeniyle 25 Nisan Cuma günü saat 14:00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) düzenlenen törene, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Murat Doğan, okul müdürleri, görme engelli vatandaşlar ve Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Ebru Peştereli katıldı.
Program öncesinde proje hakkında bilgi veren Dernek Genel Başkanı Murat Doğan, “Türkiye genelinde bulunan 15 görme engelli okuluna ‘Parmakların Ucundaki Dünyalar’ adlı proje kapsamında verilecek olan kitapların teslimatını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk getirdik. Hem onu kutluyoruz, hem de Türkiye genelinde bulunan 15 görme engelli okulunun müdürlerini de buraya davet ettik. Braille yani kabartma kitapların Milli Eğitim Bakanlığı onaylı hikâye ve masal kitaplarını, proje kapsamında okul müdürlüklerine bağışlıyoruz. Derneğimiz tarafından verilen kitaplar okulların kütüphanelerinde muhafaza edilecek” dedi.
Kadıköy Belediyesi Başkan yardımcısı Ebru Peştereli’nin yaptığı konuşmanın ardından Barbaros Uzunöner stand-up gösterisini yaptı. Sonrasında Selim Kerim Altınok müzik dinletisini gerçekleştirdi. Son olarak proje sponsorlarına plaketleri takdim edildi.
 

ARŞİV