Pati dostları Koşuyolu'nda buluştu

Acıbadem, Koşuyolu, Validebağ ve çevre mahallelerde yaşayan hayvan gönüllüleri Koşuyolu Mahalle Evi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 40 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte sokak hayvanlarının sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu

11 Aralık 2023 - 09:53

Acıbadem-Koşuyolu-Validebağ hayvan gönüllüleri buluşması, Pazar günü Koşuyolu Mahalle Evi’nde gerçekleşti. Üsküdar, Acıbadem, Validebağ ve Koşuyolu bölgelerinin yanı sıra, Kadıköy’ün birçok mahallesinden hayvanseverler etkinliğe katıldı.

Moderatörlüğünü Güzide Erdem’in üstlendiği etkinliğe yaklaşık 40 kişi katılım sağladı. Katılımcılar tek tek söz alarak hangi bölgelerde besleme ve kısırlaştırma yaptıklarını söylediler. Besleme, kısırlaştırma ve tedavi ekiplerine katılmak isteyen gönüllüler de etkinlikteydi.

Hayvanlarla birlikte yaşama kültürünün konuşulduğu etkinlikte “Hayvanlar için bir arada olmak, deneyimlerimizi paylaşmak, bilgi aktarmak ve birlikte hareket etmek çok önemli” denildi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLAR ALINDI

  • Etkinliğin ikinci kısmında ise sokak hayvanlarının sorunları saptandı, bu sorunların nasıl çözülebileceği hakkında fikir alışverişi yapıldı. Toplantı çıktıları ise şöyle:
  • Sokak hayvanlarının yoğun olduğu ve kısırlaştırma çalışmalarının yapılması gereken bölgeler belirlendi.
  • Yardıma ihtiyacı olan hayvanlar için sponsorlar bulunması noktasında karar alındı.
  • Çamlıca Tepesi’ndeki kedi üreme problemi ele alındı.
  • Toplu kısırlaştırmada bulaş riski, alınabilecek önlemler ve ameliyat sonrası bakım hakkında konuşuldu.
  • Beslemelerin kontrolsüz yapılmaması, ekiple iletişim halinde kalarak belirli bir sistem içerisinde yapılması kararlaştırıldı.
  • Besleme yapan kişilerin site yönetimi vb. kişilerle yaşadıkları sorunlar konuştu, bu kişiler ile randevulaşıp uzlaşma sağlanması kararı alındı.
  • Bazı katılımcılar besleme yaptıkları bölgelerde komşuları ve site yönetimleri ile karşı karşıya geldiklerini dile getirdiler. Gönüllüyü engellemenin, hayvanın konumunu değiştirmenin ve şiddet uygulamanın suç olduğunun belirtildiği etkinle, sadece bu konuların konuşulduğu ve hukukçuların davet edileceği ikinci bir oturum yapılmasına da karar verildi.

ARŞİV