"Pazarın eski tadı yok"

Moda'da 17 Haziran'da açılan Potlaç Kadın Emeği Pazarı'nı ziyaret ettik, kadınlar ile ekonomik gidişatın pazara yansımasını konuştuk

25 Ağustos 2022 - 10:11

Potlaç, Kadıköy Belediyesi'nin kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi amacıyla hayata geçirdiği bir proje. Potlaç Moda Kadın Emeği Pazarı da bu projenin önemli bir parçası. Potlaçlı kadınlar, çantadan kıyafete, takıdan süs eşyasına kadar farklı renk ve malzemeye sahip olan el emeği ürünlerini, 17 Haziran'da Moda Kadın Emeği Pazarı'nda sergilemeye başladı.

Pazar, eylül ayının sonuna kadar cuma, cumartesi ve pazar günleri 13.00 ile 22.00 saatleri arasında Moda Parkı'nda olacak.

Ekonomik krizin daha da derinleştiği, zamların nefes aldırmadığı, işsizliğin arttığı bir havada cumartesi günü pazarı ziyaret ettik, ekonomik gidişatın pazara yansımasını kadınlarla konuştuk. 

“ALIM DÜŞTÜ, PAZARLIK BAŞLADI”

“Potlaç'ta dayanışma çok güzel. Dostluklar kuruyoruz, birbirimize destek oluyoruz.” diyen Özlem Süne, şöyle devam ediyor: “Ekonomik olarak çok zor bir dönemdeyiz. El emeği ürünlerimiz uygun fiyatlı. Ona rağmen pazarlık yapılmak isteniyor. Daha önce üç ya da beş tane alınırken şimdi ancak bir tane alınıyor. Alım gücü çok düştü. ”

“SATIŞ YAPAMADIĞIMIZ DA OLUYOR”

Nurdan Onur, “Potlaç kadın emekçiler için güzel bir fırsat. Alıcılar olduğunda daha iyi oluyor.  Pazarı ziyaret edenler her şeyi çok beğeniyor. 10 kişi bakıyorsa 2 kişi alabiliyor. Piyasa çok durgun. Fiyatlarımız çok uygun. Maalesef alım gücü çok düşük. Hiç satış yapamadığımız günler de oluyor.” dedi.

“ÜÇ GÜN SATIŞ YAPAMADIM”

Kadıköy'e taşınır taşınmaz koşa koşa hemen Potlaç'a katıldığını söyleyen Özge Silah, “Moda'da bu yaz ilk stantımı açtım. Ürünlerimi değerlendirmek istedim. İnsanlarla bağlantı kurmak için iyi bir alan. Daha önceden stant açanlar ‘pazarın eski tadı yok’ diyor. Temmuz ayının sonunda üç gün stant açtım. Üç gün boyunca satış yapamadım. Dün bir tane anahtarlık bugün de bir pano satışı yaptım.” ifadelerini kullandı. 

 


 


ARŞİV