PechaKucha Night İstanbul yeni sezonda Kadıköy'de

PechaKucha Night İstanbul, yeni sezon etkinlikleri Tasarım Atölyesi Kadıköy’de başlıyor

04 Ekim 2024 - 12:12

PechaKucha Night İstanbul etkinlikleri, geçmiş yıllarda pek çok kez ev sahipliği yapmış olan Atölyesi Kadıköy (TAK)’e geri dönüyor. 2024 yılı PechaKucha Night İstanbul serisinin tema başlığı ‘Postpersona’ olarak belirlendi. Seri, posthümanizmin günümüzün en çok tartışılan ve hem bireysel hem de toplumsal hayatımızı farklı şekillerde etkileyen alt başlığı yapay zekayı merkezine alıyor. Dört farklı etkinlik ile yapay zekanın dil, imge ve jest yoluyla anlam ve kimlik oluşturma potansiyelinin başta tasarım olmak üzere yaratıcı alana etkilerini göz önüne sermek amaçlanıyor. Etkinlerin tümüne ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek.

SERİNİN İLK ETKİNLİĞİ 17 EKİM’DE

Serinin ilk etkinliği 17 Ekim Perşembe akşamı 20:20’de düzenlenecek ‘PechaKucha Night İstanbul Vol. 33: “POSTPERSONA: LINGUA ile başlayacak. Bu etkinlik ile yapay zeka, insanlık tarihindeki en güçlü iletişim aracı olan dil üzerinden ele alınacak. Bu etkinlikte yapay zekanın chatbotlardan sanal edebiyata, promptlardan yabancı dil öğrenimine kadar etkileri ve sonuçları ele alınacak.

ETKİNLİKLER OCAK AYINA KADAR DEVAM EDECEK

PechaKucha Night İstanbul serisinin ikincietkinliği olan İmago, 21 Kasım’da gerçekleşecek. Bu etkinlikte yapay zekanın sanattan moda tasarımına, filmden mimariye kadar imge aracılığı ile kimlik ve anlamı kurgulamadaki etkisine değinilecek. 19 Aralık’ta gerçekleşecek olan serinin üçüncü etkinliği Gestus ise, dil ve imge ile birlikte kimlik ve anlam yaratma sürecinde önemli bir rol oynayan ve kültürel farklılıklara rağmen evrensel olabilen jestler üzerine olacak. Etkinlikte yapay zekanın beden dilinin anlam yaratmadaki etkisini kullanarak alanı nasıl dönüştürdüğünü incelenecek. Serinin son etkinliği olan AI ise 16 Ocak tarihinde gerçekleşecek.


ARŞİV