Peynirci Baba Kadıköy'de

Anadolu’nun bin bir çeşit ürünlerinin birbirinden güzel lezzetlerini sofralarımıza getiren Peynirci Baba, 33. şubesini Kadıköy Hasanpaşa’da açtı...

01 Aralık 2011 - 12:19

Anadolu’nun bin bir çeşit ürünlerinin birbirinden güzel lezzetlerini sofralarımıza getiren Peynirci Baba, 33. şubesini Kadıköy Hasanpaşa’da açtı. Açılışa Peynirci Baba Kahvaltılık Marketleri Başkan Vekili ve Genel Müdür Mehmet Keskin de katılarak yeni şubeyi Kadıköy Hasanpaşa’da açmaktan duyduğu memnuniyeti Gazete Kadıköy’e ifade etti. Hasanpaşa’daki yeni şubesiyle İstanbul’da 11. şubesine kavuşan Peynirci Baba Kahvaltılık Marketleri’nin aynı zaman da değişik firmalara ürün de verdiğini ifade eden genç yönetici, halkın en çok talep ettiği 1350 çeşit ürünün Peynirci Baba marketlerinde satışa sunulduğunu kaydetti.

PEYNİRCİ BABA MARKASI NASIL DOĞDU?
1970 yılında Erzurum ve Doğu Karadeniz bölgesinden yöresel peynir çeşitlerinin satmaya başlayarak çıkılan yolda bugün ailenin üçüncü kuşak üyeleri işi profesyonelliğe döker. 1995 yılında Ali Keskin kardeşleriyle şirketleşme yoluna giderek Yöre Grup’u kurar ve Peynirci Baba perakende satış mağazasının ilkini Gebze'de açar. Peynirci Baba kısa sürede perakende sektöründe şarküteri mağazalarını zincir mağazalara dönüştürür. Peynirci Baba halen 300'ü aşkın tedarikçisi ve kendi üretim yerleriyle büyümeye devam ediyor. 40 metrekare ile 200 metrekare arasındaki mağazalarda 1001 çeşit ürün sofralara ulaştırılıyor. 
2009 yılına gelindiğinde 27 mağaza 200 çalışanı bulunan kuruluş şimdi Türkiye genelinde Esenler’de de açılacak şubesiyle 34’e çıkarma yolunda.
Karadeniz’in bağrından doğan ve kurucusu merhum Abdurrahman Keskin’in ilk günkü heyecanından bir şey kaybetmeden yoluna devam eden Peynirci Baba markasının İtalya yolunda adımlar attığının ilk haberini Mehmet Keskin’den öğreniyoruz. Mehmet Keskin henüz tam olarak Avrupa’ya açılma konusunda karar vermediklerini ama Türkiye’de nam salan Peynirci Baba markasının Avrupa’ya da açılması konusunda yakın çevresinden cesaretlendirici teşvikler ve öneriler aldıklarını belirtti.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV