"Plastikler çöp değilmiş"

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'nde, okullara yönelik eğitici atölyeler devam ediyor. Merkezin 13 Nisan Perşembe günü düzenlenen Sıfır Atık eğitiminin misafiri Semiha Şakir İlkokulu öğrencileriydi

19 Nisan 2023 - 09:47

Ekoloji, iklim değişikliği, doğal yaşam konusundaki atölyelere ev sahipliğini sürdüren Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'nde, yetişkinlere, çocuklara ve okullara yönelik atölyeler devam ediyor. Ekolojik Yaşam Merkezi'nde 13 Nisan Perşembe günü gerçekleşen Sıfır Atık eğitimine Semiha Şakir İlkokulu 3C Sınıfı öğrencileri konuk oldu.

Kadıköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nde Çevre Mühendisi Gizem Çelebi, eğitimde çocuklara çevre nedir, çevre kirliliğinin nedenleri, çöp ile atık ayrımını, ambalaj, bitkisel yağ, pil, elektronik ve tekstil atıkları hakkında bilgi verdi. Çevre mühendisi Gizem Çelebi, kompostu, organik atıklardan kompost yapılabileceğini ve solucanların kompost için önemini de anlattı.

“OYUN OYNADILAR, BAHÇEYİ GEZDİLER”

Öğrenciler sorular sordular, edindikleri bilgilerin ardından atıkları ayrıştırma oyununu oynadılar, merkezin bahçesini dolaştılar.

Ekolojik Yaşam Merkezi Birim Sorumlusu Yasemin Berk, çocuklara bahçedeki bitkiler ile kullanılan tohumlar hakkında bilgi verdi.

PLASTİK VE CAMLAR ATIK KUMBARASINA

Öğrencilerden Güneş Can Ege, “Solucanlar toprak için çok faydalıymış. Plastikler çöp değilmiş. Onları atık kumbarasına atmalıyız. Cam kumbarasının yeşil olan tarafına renkli camları diğer tarafına ise şeffaf camları atmalıyız.” derken Esma Uzun da şunları söyledi: “Solucanlar hakkında bilgi öğrendim. Plastik ile camlar geri dönüştürülebilir. Atıklar ayrıştırılmalı. Oyunla da atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiğini daha iyi öğrendim.”

Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki farklı yaş gruplarına yönelik (çocuk-yetişkin) gerçekleşen ücretsiz atölye ve eğitimler hakkında bilgiyi “ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr” web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz, atölyelere bu web sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Atölyeler ve eğitimler hakkında daha ayrıntılı bilgi için  (0216) 356 25 82 numaralı telefonu da arayabilirsiniz. 

 




 


ARŞİV