Potlaç Saha’da son iki hafta

Moda'daki Potlaç Kadın El Emeği Satış Noktası yaz dönemini kapatıyor. Saha’dan Potlaç Dükkân’a geçişe hazırlanan kadınlar, son iki haftada Kadıköylüleri Moda’ya bekliyor.

19 Ekim 2018 - 10:17

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği toplantılar sonucunda ortaya çıkan ve adını Kızılderililerin değiş-tokuş bayramından alan Potlaç Kadın Dayanışma Ağı her geçen gün biraz daha güçleniyor. 926 kadının dahil olduğu Potlaç ağında her yaz açılan Potlaç standları son iki haftasına girdi. İlk kez, 2016 yılında Moda’da hayata geçen Potlaç Kadın El Emeği Satış Noktası, üçüncü yılını doldurdu.

Mayıs ayı itibarıyla Moda’da stand açmaya başlayan 467 bireysel kadın ve 10 kadın örgütü, Potlaç Saha’da yer aldı. Potlaç Ağı’nda yer alan kadınlara sahada online satış yapabilmelerine imkan veren bir takım uygulamalar ile desteklenerek çeşitli eğitimler verildi.

Kadınlar akıllı telefonlarına kurdukları uygulamalar ile sahada online satış yapma imkanı buldu.

19 hafta boyunca dönüşümlü olarak el emeği ürünlerini Moda’da belediye tarafından düzenlenen standlarda satışa sunan kadınlar kışın gelmesiyle sezonu kapatıyor.  28 Ekim’de kapatılacak olan Moda açık hava stantlarında takıdan örgüye, seramikten ahşaba kadar birbirinden farklı ürünlere ulaşmak mümkün. Standlar son iki haftada yine Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açık olacak.

Potlaç Ağı’nda yer alan kadınlar 30 Ekim itibarıyla ürünlerini Potlaç Dükkân’da sergilemeye devam edecek. Caddebostan Kültür Merkezi’nde yer alan Potlaç Dükkân Pazartesi günleri hariç her gün 12.00-21.00 saatleri arasında açık.

Etiketler; potlaç

ARŞİV