Potlaç'ın yeni yıl festivali başladı

Potlaç Kadın Kooperatifi’nin Feneryolu Atıksız Yaşam Pazarı’ndaki Yılbaşı Festivali başladı. Yeni yılda sevdiklerine, kadınların ellerinden çıkmış el emeği göz nuru hediyeler almak isteyenler, 30 Aralık tarihine kadar sürecek olan festivali ziyaret edebilir

29 Kasım 2022 - 11:25

Potlaç Kadın Kooperatifi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Feneryolu'ndaki Atıksız Yaşam Pazarı'nda Yılbaşı Festivali düzenliyor. Festival çatısı altında gerçekleşen “El Emeği Pazarı”, 28 Kasım Pazartesi günü başladı. Pazarda farklı materyal ve tasarımlı takılardan, dekorasyon ürünlerine, örgü işinden oyuncağa kadar el emeği göz nuru ürünler yer alıyor. Her gün 20 kadının stant açtığı festival, pazartesi gününden cumartesi gününe kadar 11.00 ile 19.00 saatleri arasında 30 Aralık'a kadar sürecek.

Festival kapsamında düzenlenen“El Emeği Pazarı”nı ziyaret ettik, hem üretici kadınlarla hem de Kadıköylülerle yeni yıldan beklentileri üzerine sohbet ettik.

“MUTLULUK VEREN ÜRÜNLER”

“Eylül ayında Potlaç'a üye oldum. İlk stantımı bugün açıyorum.” diyen Meral Aybar, şöyle devam etti: “Yeni yıl için ilk stantımı açtığımdan dolayı çok mutluyum. Yılbaşına özel ürünler yaptım. Mutluluk ve güzel enerji veren, motive eden, neşe katan ürünler. Kız çocukları için taçlar, yeni yıl masası için süsler var. Yeni yıldan beklentim her yer Kadıköy gibi olsun. Uygar olsun. Güzellikler diliyorum. Karmaşa olmasın.”

“ŞİDDETSİZ BİR YIL DİLİYORUM”

İlk defa stant açan kişilerden biri olan Serpil Şen de duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “İlk stantım. O yüzden bugün ayrı bir heyecan yaşıyorum. Yeni yıl için hediye olarak amigurumi bebekler ile seramikten bardak ve tabaklar var. Yeni yıl tüm canlılar için şiddetsiz bir yıl olsun. Herkes bir arada mutlu olsun. Kadıköylüler festival alanını ziyaret etsinler, hediye olarak el emeği ürünleri alsınlar.”

Beyhan Atalar da “Potlaçla moral ve motivasyonumuz artıyor. Kendimizi yeniliyoruz. Burasıyla canlanıyoruz. Güzel motivasyonla el emeği ürünler yapıyoruz. Bu yıl da buradayım. Kurutulmuş çiçekleri kullanarak epoksi kolyeler, küpeler yapıyorum. Bu ürünleri hediye olarak aldıkların da mutlu olacaklar. Yeni yıldan en başta sağlık diliyorum. Huzurlu bir yıl olsun. Umutla iyi şeyler olması için bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YENİ YIL HEDİYESİ POTLAÇ'TAN

Yeni yıl hediyesi olarak kendisine bileklik alan Gülten Uslu da şunları söyledi: “Başakşehir'de oturuyorum. Tesadüfen buradan geçiyorduk. Hem yeni yıl için kendime hediye aldım hem de kadınlara destekte bulunduğum için mutluyum. Yeni yıldan herkesin eşit koşullarda yaşadığı bir düzen diliyorum. Barış ve mutluluk olsun.”


ARŞİV