Potlaçlı kadınların ürünleri yeniden Moda'da!

Potlaç Moda Kadın Emeği Pazarı, 17 Haziran'da Moda Parkı'nda yerini aldı. Çantadan oyuncağa, takıdan kıyafete kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip El Emeği Pazar'ı, Kadıköylüleri bekliyor

17 Haziran 2022 - 20:36

Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesini amaç edinen Potlaç projesinin önemli bir ayağı olan Potlaç Moda Kadın Emeği Pazarı, 17 Haziran Cuma günü yeniden Moda Parkı'na merhaba dedi. Potlaçlı kadınlar, heyecan ve coşku ile el emeği ürünlerini stantlarda sergilemeye başladı. Çantadan kıyafete, takıdan süs eşyasına kadar farklı renk ve malzemeye sahip olan ürünler, kadınların yaratıcılığını yansıtıyor.

“HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ MODA'DA”

Potlaç Moda Kadın Emeği Pazarı, eylül ayının sonuna kadar cuma, cumartesi ve pazar günü 11.00 ile 21.00 saatleri arasında Moda Parkı'nda olacak. Pazar'da 37 stand yer alıyor. Bir standı iki kişinin paylaştığı Pazar'da, her hafta bir stand da sivil toplum örgütüne veriliyor.

Kadın Emeği Pazarı'nı ilk gününde ziyaret ettik; Potlaçlı kadınların düşüncelerini dinledik.

“BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM”

“Burada olmaktan mutluyum. Umarım iyi bir sezon geçiririz.” diyen Hülya Karakoca, şöyle devam etti: “Standımda çanta, saç aksesuarları, çok renkli küpeler, broş, nakışlı aynalar var. Bu alanda insanlarla birlikte olmak, sosyalleşmek keyifli. Günün sonunda bir şeyler öğrenerek gitmek ayrıca çok iyi. ”

“BUGÜN İLK GÜNÜM”

Potlaç'a bu yıl üye olduğunu dile getiren Tuğçe Yavuzsoy, “Bugün ilk günüm ve standım. O yüzden benim için heyecan verici. Emeğimizi sergileyebileceğimiz bir alan var. Tığ ve şiş ile yapılabilecek bütün ürünleri yapabiliyorum. Yaptığınız ürünlerin beğenilmesi motive edici. Potlaç Kooperatifi'ndeki arkadaşlar da çok ilgililer. Bizimle iyi bir iletişim içindeler. ” ifadelerini kullandı.

“EMEĞİMİZ KARŞILIK BULSUN”

Gülnur Aydın da şunları söyledi: “Takı tasarımı yapıyorum. Genel olarak doğal taşlar ve bodrum boncukları kullanıyorum. Kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösteriyorum. Emeğimizin karşılık bulmasını istiyoruz. Potlaç bizim için bir ayrıcalık oldu. Desteklenmek bize güven veriyor. İyi ki var. Pandemiden çıktık. Hepimiz evlere kapanmıştık. Hem maddi hem de manevi olarak sıkıntılar çektik. Bu süreçlerden sonra burada olmak değerli bir şey. ”


 


ARŞİV