Rasimpaşa'da birinci yıl etkinliği

Bir yıl önce açılan Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Hizmet Binası’nda düzenlenen etkinlikte, semt sakinlerinin ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin aktif katılımı ile yapılan çalışmalar değerlendirildi.

22 Mart 2012 - 13:15

Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Hizmet Binasının hizmete girişinin birinci yıldönümü, Rasimpaşa Mahalle Gönüllüleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Çocuk Etüt Merkezi öğrencilerinin hazırladığı halkoyunları gösterileriyle başlayan etkinlikte geçtiğimiz yıl Rasimpaşa Mahallesinde semt sakinlerinin ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin aktif katılımı ile yapılan çalışmalar değerlendirildi. Belediye bünyesinde yer alan müdürlüklerin geçen yıl içinde yaptıkları ve önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi hedefledikleri semtin çehresinin değiştirecek projelere dair yaptıkları sunumla başlayan değerlendirme toplantısında “Rasimpaşa Yenileme Projesi” hakkında slâyt gösterileriyle semt sakinleri bilgilendirildi. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün de katıldığı etkinlikte Başkan Öztürk mahalle gönüllülerinin ve semt sakinlerinin sıkıntıları dinlendi, çözüm önerilerini paylaştı. Başkan Öztürk müdürlüklerin yaptığı sunum sonrasında yaptığı konuşmada “Rasimpaşa Mahallesi ciddi bir dönüşüm içinde, proje kapsamında planlananlar uzun vadede burayı bir cazibe merkezi haline getirecek. Amacımız; sadece fiziki düzenlemeler yapmak değil bölgenin yaşam kalitesini arttıracak adımları da planlamak. Bölgede yaptığımız kamulaştırma ile kültür merkezi olarak kullanmak amacı ile restore edip hizmete açacağımız binalar mevcut. Restorasyon çalışmalarına destek veriyoruz, tarihi binaların yenilenmesi için İstanbul Valiliği ve Anıtlar Kurulu ile işbirliği halindeyiz. Bu çalışmaları yaparken ÇEKÜL gibi çeşitli sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapıyoruz, ancak sizin katkınız ve değişimi sahiplenmeniz bizim açımızdan daha önemli.  Sizin öneri ve istekleriniz ile projelerimizi şekillendiriyoruz. Bu hizmet binasındaki koordinasyon birimi değişim projesinin merkezi durumunda, burayı kullanabilir her türlü şikâyet, istek ve önerinizi sunabilirsiniz” dedi.
İÇ AVLULAR PARK YAPILACAK
Başkan Öztürk gelen bir soru üzerine, “Semtte çözmekte zorlandığımız en önemli sorun yeşil alanın çok az oluşu, kamulaştırma ile yeşil alan olarak değerlendirebileceğimiz boş alanlar dahi mevcut değil. Fakat bina bloklarının iç kısımlarında kalan metruk alanları bina sakinlerinin onayı ile yeşil park bloklarına çevirmek istiyoruz. Bu alanlara örnek teşkil edecek bir çalışma ile başlayıp diğer blokları da teşvik etmek, onaylarını almak istiyoruz” diye konuştu. Başkan Öztürk toplantının ardından hizmet binasında Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisini gezdi ve Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi faaliyetleri ile ilgili uzman psikologlardan bilgi aldı. Geçtiğimiz yıl açılan merkezde;  Mahalle Gönüllü Evi, Çocuk Etüt Merkezi ve Çocuk Ruh Sağlığı Danışma Merkezi yer alıyor.


ARŞİV