Rasimpaşa'da etkinlikler yoğun

Yoğun bir etkinlik programı olan Rasimpaşa Gönüllüleri geçtiğimiz haftalarda yılbaşı kutlaması yaptılar, ‘şiddet’ ve ‘dengeli beslenme’ konusunda toplantılar düzenlediler...

19 Ocak 2012 - 12:02

Rasimpaşa Mahalle Evi’nde geçtiğimiz hafta, “Toplumda Taciz ve Şiddetin Olumsuz Etkileri” konulu bir toplantı vardı.

Uzman Psikolog Asuman Özaydın, şiddet ve taciz konularında katılımcıları bilgilendirdi. Misafir katılımcılar arasında Yazarlar Sendikası üyesi İnci Ponat, yazar Tansu Bele ve Yazar Fatma Gürel de vardı.
 
YILBAŞINI ÇOCUKLARLA BİRLİKTE KUTLADILAR
Rasimpaşa Gönülllüleri yılbaşına ana sınıfı öğrencileriyle kutlama yaparak girdiler. Rasimpaşa Gönüllü Başkanı Cemile Güney, 2011 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktıklarını, 2012’nin herkes için huzurlu ve sağlıklı bir yıl olmasını dilediklerini ifade etti.
Kutlama, 29 Aralık’ta Rasimpaşa Gönüllüevi’nde yapıldı.
 
OKUMA-YAZMA KURSU SÜRÜYOR
Okuma-yazma kursu, Rasimpaşa Mahalleevi’nde devam ediyor. Rasimpaşalı bayanlar, okumayı öğrendikçe kendilerine güvenlerinin geliştiğini ve okumaya olan ilgilerinin her geçen gün arttığını ifade ettiler.
Kurslar, salı, çarşamba ve perşembe günleri, 09.30-12.30 saatleri arasında mahallevinde veriliyor.
 
DENGELİ BESLENMEYİ ANLATTI
Rasimpaşa Gönüllüevi’ndeki bir diğer etkinlikte de diyetisyen Arzu Gökmen dengeli beslenme, diyet, kaliteli beslenme konularında katılımcılara bilgi verdi ve konuya ilişkin katılımcıların sorularını yanıtladı. Rasimpaşa Gönüllü Evi Başkanı Cemile Güney, diyetisyen Arzu Gökmen’e desteğinden dolayı teşekkür etti.
 
MEME KANSERİ HAKKINDA BİLGİLENDİLER
Günümüzün en önemli konularından biri olan kadın ve meme sağlığı konusunda Rasimpaşa Mahalle evinde 12 Ocak Perşembe günü kadınlara yönelik bir seminer verildi. Seminere katılan mahalle sakini kadınlar, hastalık konusunda merak ettikleri her şeyi Dr. Gül Nimet Yavuzer’den öğrendi.

ARŞİV