“Renklerle oynadılar, şekiller oluşturdular”

Kadıköy Belediyesi, yarıyıl tatili için “Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” başlığı altında birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı bir program hazırladı. Yarıyıl Şenliği kapsamında HKÇM’de gerçekleşen Ebru Sanatını Öğreniyoruz Atölyesi’ni ziyaret ettik

27 Ocak 2022 - 10:10

Kadıköy Belediyesi, karnelerini heyecanla alan çocuklara keyifli bir yarıyıl tatili hediye ediyor. Kültür merkezlerinde 22 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında “Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” başlığı altında hem eğlendiren hem de öğreten birbirinden renkli etkinliklere imza atıyor. Tiyatronun, film gösteriminin, eğlendiren ve öğreten atölyelerin yer aldığı şenlik programında ayrıca konserler ve illüzyon gösterileri de yer alıyor. 

“GÖKKUŞAĞINDAN PAPATYAYA”

Etkinlik adreslerinden biri de çocukların anne ve babaları ile birlikte bir atölyeden diğer bir atölyeye keyifle koşturduğu Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'ydi. Merkezde gerçekleşen atölyelerden biri de Ebru Sanatını Öğreniyoruz Atölyesi. Eğitmen Duygu Güler, çocuklara ebru sanatında kullanılan malzemeleri anlattı. Ardından da çocuklar istedikleri şekilleri sevdikleri renklerden oluşturdu. Nazar boncuğu, papatya ve gökkuşağı yapan çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu. 

“YARATICILIKLARI DESTEKLENİYOR”

Güler, “Çocuklar yarıyıl tatilini hazırlanan etkinliklerle keyifli bir şekilde geçiriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Bizim atölyemiz de yaratıcılıklarını destekliyor. Renklerle oynuyorlar ve şekiller oluşturuyorlar” dedi. Ücretsiz olan etkinliklere katılmak isteyenler, şenlik programına Kadıköy Belediyesi'nin web sayfasından ulaşabilir.


ARŞİV