Sahrayıcedid'e kadın muhtar

Sahrayıcedid Mahallesi Mutharlığına seçilen Seval Özkan, geleneksel muhtarlık kalıbının dışına çıkacağını belirtti, yapacağı projelerle Türkiye’ye örnek olacağını iddia etti.

16 Haziran 2011 - 11:56


Sahrayıcedid Mahallesi’nin sevilen muhtarı Şadan Batok’un ölümü nedeniyle boşalan Sahrayıcedit Mahallesi Mutharlığını, 12 Haziran Pazar günü yapılan seçimle 23 yıllık Sahrayıcedid’li Seval Özkan kazandı.
14 adayın yarıştığı seçimde 6 bin 700 oy alan Seval Özkan, bir önceki muhtarlık seçiminde de aday olduğunu hatırlattı, “Geçen seçimde bir gençleşme ve değişim olması için genç ve dinamik bir muhtar adayı aradık. Mahalleliden benim aday olmam için bir talep geldi. ‘Aktif birisin, birçok dernekte ve sosyal projelerde yer alıyorsun sen aday olur musun?’ dediler. Talep doğrultusunda aday oldum ve 9 bin 500 oy aldım. Fakat, geçen seçimde çok az bir farkla kaybettim” diye konuştu. Şadan Batok’un vefatından çok kısa bir süre sonra yeniden seçime gidildiğini ifaden eden Seval Özkan, “Bu arada tekrar ‘bana aday ol’ dendi. Mahalleli, ‘Geçen seçimde çok az farkla kaybettin bu seçimde seni aday olarak görmek istiyoruz’ dedi. Bunun üzerine tekrar aday oldum. Bu sefer büyük bir farkla kazandım. 14 adayın yarıştığı seçimde 6 bin 700 oy aldım. Yaklaşık 23 bin oy kullanılmış” dedi.

‘GELİN DEĞİŞİMİ BİRLİKTE YARATALIM’

“Benim sloganım gelin değişimi birlikte yaratalım” diyen Seval Özkan, en büyük isteğinin mahalle halkı ve esnaf ile birlikte mahalle meclisi oluşturmak olduğunu söyledi, “Bu mecliste sokak temsilcileri olacak. Sorunları temsicilerle görüşüp, çözmeye çalışacağız. Biz çözemiyorsak hangi kurumla çözebiliriz onu araştıracağız. Her şeyi birlikte yapacağız. Klasik bir muhtarlık istemiyorum. Sürekli hareket halinde olacağım. Telefonum 24 saat açık olacak. Mahalle sakinleri istedikleri her saatte sorunları için beni arayabilirler” diye konuştu.

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV