Sahrayıceditliler koru parkı çok sevdi

9500 metrekarelik koru, Sahrayıcedit Mahallesi’nde adeta bir ormanı andırıyor

16 Haziran 2016 - 11:24
Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı düzenlemelerin ardından kısa bir süre önce Sahrayıcedit Mahallesi’nde hizmete açılan yaklaşık 9500 metrekarelik park alanı yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla sanki botanik bahçesi gibi. Kısa sürede halkın beğenisini kazanan ve barındırdığı ağaçlar, temiz havasıyla kentin içinde orman atmosferi oluşturan park, yazın sıcak günlerinde serin ortamıyla 7’den 70’e semt sakinlerinin uğrak yeri haline geldi.

TEMİZ VE HUZURLU
Parkı çok beğendiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Recep Yılmaz, “Burası bir cennetmiş. Kadıköy Belediyesi o cenneti halka açtı. Çok teşekkür ediyoruz. Ağaçlar var. İnsan için gerekli oksijeni bol miktarda üreten, veren doğal bir yapısı var. Yürüyüş yolları, şırıl şırıl akan bir çeşme gayet huzur veriyor. Şöyle bir cennet köşeyi halkına sunan belediyeyi tebrik etmek gerekiyor” dedi.
Yaklaşık 30 senedir Sahrayıcedit’te yaşayan Rahim Özkan, açıldığından bu yana her sabah koruya eşi İlmiye Hanım ile geldiklerini belirtti. Özkan, “Parkın temiz havasında gençleşmiş hissediyorum. Artvinliyim, bizim memleketin havası gibi. Allah razı olsun yeni belediye başkanımızdan. Çok memnunuz” derken, eşi İlmiye Hanım ise güzel bulduğunu söylediği parkın, temiz havasıyla rahat nefes alınan bir yer olduğunu, evlerine yakın olduğu için gelebildiklerini belirterek, “Memnunuz. Yakın olduğu için gelebiliyorum. Rahatsız olduğum için uzak yerlere gidemiyorum. Allah razı olsun dua ediyoruz başkanımıza” diye konuştu.
Yine mahalle sakinlerinden Bekir Bey de sıklıkla uğradığını belirttiği parkı çok güzel bulduğunu, ağacından çiçeğine her şeyi parkta bulmanın mümkün olduğunu belirterek, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'na teşekkür etti.

"SAKLI BİR CENNET"
Sahrayicedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan, genellikle emekli nüfusun fazla olduğu mahallede parkların yoğun olarak kullanıldığını, koruluk alanın park olarak düzenlenmesiyle mahallenin yeni bir parka daha kavuştuğunu ifade etti.
Talepler doğrultusunda düzenlemeler yapılan parkla ilgili vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını, talep ve istekleri belediyeye aktaracaklarını ifade eden Özkan, “Dinlenme, spor yapma alanı gibi, bol ağaçlı, İstanbul’da hepimizin özlediği, mahallemizde bambaşka saklı cennet de diyebiliriz oraya” diyerek, Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür etti.

 
PARKTA NELER YAPILDI?
Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre; sözkonusu alanda yapılan düzenlemede futbol sahası, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkuru, aletli spor alanları, 2 adet süs havuzu ve gölgelendirme sistemi kullanılarak fonksiyonel bir park alanı oluşturuldu. Ayrıca bitkilendirme çalışmaları kapsamında 80 adet ağaç ile yaklaşık 300 adet çalı bitkisi dikildi. Alanda bulunan ağaçlardan bir bölümünün 1992 yılında tescil edilmiş olmasından dolayı, yapılan düzenlemede eski kullanılan sert zemin alanları korunmaya çalışılarak bitki dokusuna zarar verilmemesi için azami düzeyde özen gösterildi. 
 

ARŞİV