Saçlarınızın modeli sizi yansıtıyor

Baylar! Saçınızı korurken, stilinizle de dikkat çekmek istiyorsanız bu haberi mutlaka okuyun.

09 Şubat 2012 - 10:40

Saç deyip geçmeyin, yediğimiz, içtiğimizden, stresten ve hatta hava şartlarından bile olumsuz etkilenen saçlarımız en kıymetli hazinemiz. O halde en kıymetli hazinemiz olan saçlarımızı da korumamız gerekir. Genetik özelliklerin yanı sıra boya, renk açma, düzleştirme veya perma işlemlerinin sık ve uygun olmayan şekilde yapımı, stres, yanlış kozmetik kullanımı, kullanılan ilaçlar, hormonal bozukluklar, ateşli hastalıklar, anemi, troid hastalığı, demir, çinko, protein eksikliği gibi nedenlerle saçlarımız dökülebiliyor. Uzmanlar günde 100 kadar saç telinin dökülmesinin normal bulurken, aşırı miktarda saç kaybı ve saçlarda gözle görülen incelme durumunda en kısa zamanda doktora gidilmesi uyarısında bulunuyorlar.

UZMAN TAVSİYESİNE KULAK VERİN
Konu saç olunca dikkat edilmesi gereken hususların başında sık saç kesimi geliyor. Uzun ve sağlıklı bir saça sahip olmak için onu sürekli kestirmeniz gerektiğini duyuyor veya düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Aslında sürekli saçınızı kestirmek sadece onun daha kısa olmasını sağlıyor. Yani kestirmekten çok saçınıza uyguladığınız bakım ve kuaför seçiminiz, saçınızın sağlığı açısından önemli unsurlar. Saç tasarımcısı ve bakım uzmanı Osman Eser bakın saçınızın sağlığı ve bakımıyla ilgili olarak ne gibi tavsiyelerde bulunuyor:
“Saçlarınız sürekli makas ve fön makinesi ile karşı karşıya kaldığı için  zamanla güçsüzleşebilir. Mümkün olduğunca ayda veya iki ayda bir saç kestirin. Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın. Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.”
Jöle kullanılması durumunda saçların günde en az bir defa yıkanması gerektiği tavsiyesinde bulunan Osman Eser, mümkünse hergün saçların yıkanması gerektiğini özellikle vurgulayarak, “Yıkama sonrasında saçlarınızın kırılmasına neden olabileceği için fazla fön kullanmayın. Bu arada kaliteli şampuan ve saç ürünleri kullanmaya özen gösterin. Doğru saç yıkama şekli de çok önemli. İlk şampuanlamanın arasında saçınıza biraz su ilave edin ve masaj yapar gibi yıkamaya devam edin. Sonra durulayın, ikinci kez şampuanlayın. Böylece saçlarınız temizlenmiş olacaktır. Bu arada sıcak su kullanmayın ve tırnaklarınızla kaşır gibi saçlarınızı yıkamayın” tavsiyesinde bulundu.
BİRAZ DA STİL ÖNERİSİ
Günümüzde artık erkekler de saçlarına özen gösteriyor. Özellikle kadınlar gibi erkekler de saçlarının canlı, parlak, etkileyici ve dolgun görünmesini istiyor. Pek çok ünlü erkek saçlarının görünümüyle kadınların beğenisini topluyor. Saçınızın bakımına özen gösterirken etkileyici olması da sizin için önemli mi? Eğer bunu önemseyenlerdenseniz Osman Eser’in tavsiyelerini dinleyin. Eser, ünlülerin de tercih ettiği birkaç saç stili önerisinde bulunuyor. Profesyonel bir kuaför önünde yine kuaförünüzün de önerilerini dikkate alarak yeni stilinizle farklı ve etkileyici görünebilirsiniz. Klasik kesim, kısa kesim ve biraz serseri ruh kazandırırken cool bir görünüm vermek isteyen erkekler için de uzun katlı kesim her ortamda dikkat çekmenizi sağlayabilir. Eser, “Klasik kesim son dönemde erkeklerin tercih ettiği bir stil haline geldi. Erkeğe karizmatik ve nostaljik bir hava katıyor. Biraz jöle veya briyantin ile muhteşem bir görüntü verir. Kare veya dikdörtgen yüzler için ise serseri ruhlu bir görüntü kazandıracağına inandığım uzun katlı kesim iyi bir tercih. Kısa kesim ise temiz ve ciddi bir görüntü kazandırırken, erkeğe karizmatik bir hava kazandırıyor” diye konuştu.
 
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV