Sanatçılarla engelliler 'Her Hal'de Sanat' yaptıla

Kadıköy Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında sanatla uğraşan engelliler ile ünlü sanatçıları, aynı sahnede farklı ve renkli bir etkinlikte buluşturdu.

17 Mayıs 2012 - 11:11

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 11 Mayıs Cuma akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ünlü sanatçılarla, sanata gönül vermiş engelliler biraraya geldi,

Sunuculuğunu Doğa Rutkay’ın yaptığı bu özel gecede, engelli sanatçılar Adem Sevindik, Arzu Şensoy, Emrah Erdem, Emre Şahinalp, Memet Sefa Öztürk, Mert Karagüzel, Özgür Altınok ve Seçkin Akurgal çeşitli performanslarda ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaştılar. Tiyatro sanatçısı Orhan Alkaya, okuduğu şiirlerle; aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili olan sanatçı Sabahat Akkiraz ile Dilek Türkan, Hakan Aysev, Melike Demirağ ve Soner Arıca da söyledikleri şarkılarla engelli sanatçılara eşlik ettiler. Ayrıca etkinlik süresince Doğa Rutkay’ın tüm sunumları işaret dili tercümanı Halise Deler tarafından izleyicilere çevrildi.

Kadıköy Belediyesi olarak engelli vatandaşlara yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Av. Selami Öztürk de, böyle bir geceye katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, bu etkinliğin hazırlanmasında tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın sonunda engelli ve ünlü sanatçılar ile Başkan Selami Öztürk aynı sahneyi paylaşarak “Hayat Bayram Olsa” şarkısını söylediler. İzleyenlerden büyük beğeni toplayan etkinlik, Başkan Öztürk’ün tüm sanatçılara takdim ettiği çiçek ve plaketlerle son buldu.

Kadıköy Belediyesi, “sanat da, insan da sınır tanımaz” diyerek “Her Hal’de Sanat” adını verdiği bir etkinliğe imza attı.


ARŞİV