"Sanatın Yaşı Yoktur"

Sosyal yaşam evlerinin “Sanatın Yaşı Yoktur” başlığı altında gerçekleştirdiği resim, seramik ve el sanatları sergisi, Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı

18 Mayıs 2022 - 12:31

Sahrayıcedit Mahallesi ve 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan Kadıköy Belediyesi’ne ait sosyal yaşam evlerinde kurslara katılanların eserlerinden oluşan “Sanatın Yaşı Yoktur” sergisi açıldı. Resim, seramik ve el sanatları eserlerinden oluşan serginin açılışı, 16  Mayıs Pazartesi günü gerçekleşti. Çok sayıda  el emeği göz nuru ürünün yer aldığı sergi, 23 Mayıs’a kadar gezilebilir.

“KEÇEDEN CÜZDAN, CEVİZDEN SÜS...”

Sergide Göztepe Alzheimer Merkezi ile 19 Mayıs Alzheimer Merkezi misafirlerinin   yaptığı ürünler de yer alıyor. Göztepe Alzheimer Merkezi'nden Sennur Fil, “Misafirlerimiz ile çocuk yelekleri, keçeden cüzdanlar, kitap ayraçları, kurabiyeler, el örgüsü bebekler yaptık; burada onları sergiliyoruz. Birlikte bir şeyler yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle çocuklar için yaptıkları zaman ayrı bir mutluluk yaşıyorlar.” derken 19 Mayıs Alzheimer Merkezi'nden Nurtaç Polater ise şunları söyledi: “Kozalaktan süsler yaptık. Hepsini tek tek boyadık. Ceviz kabuğundan süslerimiz  var. Atkımız ve bandanalarımız da var. Birlikte üretmek hem onlara hem de bize çok iyi geliyor.”

“BİRLİKTE ÜRETMEK ÇOK GÜZEL”

Sahrayıcedit Sosyal Yaşam Evi'nde seramik kursuna giden ve sergide yaptığı ürünleri sergileyen Bedran Pekdüzgün, “Pandemiden sonra kursumuz nihayet açıldı ve çalışmalarımıza başladık. Toprak çok güzel bir şey. Onu hayaliniz doğrultusunda şekillendirmek, renklendirmek çok kıymetli. Fincan, kase, tabak gibi eşyalar yapıyorum. Yaptıklarımı satmaya kıyamıyorum. Kimse evde oturmasın. Birlikte olmak ve üretmek çok güzel.” ifadelerini kullandı.

“RESİM YAPMAYI HEP SEVDİM”

Sahrayıcedit Sosyal Yaşam Evi'nde altı yıldır resim kursuna devam eden Filiz Aygündüz ise şunları söyledi: “Sosyal Yaşam Evi'ne severek geliyorum. Orada kıymetimizi çok iyi biliyorlar. Arkadaşlarım ile sosyalleştiğim için ayrıca mutlu oluyorum. Resim yapmayı her zaman çok sevdim. Bu mutlu ortamda da yapmayı sürdürüyorum. Sergide beş resmim yer alıyor.”




 


ARŞİV