"Satın alma sahiplen"

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında etkinlik yapıldı. Etkinlikte satın almak yerine sahiplenmenin önemine vurgu yapıldı.

09 Ekim 2023 - 10:34

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde, 7 Ekim Cumartesi  günü '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü' dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle yapılan etkinliğin amacı sokak hayvanlarına yönelik empati duygusunun gelişmesi, satın almak yerine sahiplenmenin artması.

Barınaktaki hayvanları ziyaret edenler onları sevdi, sohbet etti, mama verdi. Çocukların da katıldığı etkinlikte hayvan figürlü boyamalar yapıldı.

“DOSTLARIMIZ YUVA İSTİYOR”

Etkinliğe katılan İrem Halıcı İnce, “Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medya hesabından etkinliği gördüm. Hayvanları çok sevdiğim için gelmek istedim. Eşim ve arkadaşımla buradayız. Şu an çok mutluyum. Onları çok seviyorum. Bize ihtiyaçları var. Fırsat olsa keşke her zaman gelebilsek. Çocuklara para karşılığında hayvan satın alınmasın. Sahiplenmek çok önemli. Barınaklarda sahiplenmeyi bekleyen can dostlarımız var.” dedi.

“ONLARI ÇOK SEVİYORUM”

Defne Ayaz da şunları söyledi:“Arkadaşım ve annesi ile birlikte geldim. Hayvanların dostuyum. Onların yanında olduğumu göstermek ve onları sevmek için buradayım. Buradaki her köpeğin bir yuvaya ihtiyacı var. Umarım bu tür etkinlikler işe yarar. Sahiplenilmeleri için bir adım olur. ”


ARŞİV