"Satın almadılar, sahiplendiler!"

Hayvanların eşya değil can olduğu düşüncesinden yola çıkan Merdivenköy'deki Seher Apartmanı sakinleri, Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nden Kont isimli köpeği sahiplendi

02 Nisan 2022 - 10:47

Can dostlarımız hayatlarımıza renk, neşe ve mutluluk katar; karşılıksız sevginin belki de en güzel tanımı. Onları can olarak görmeliyiz. O yüzden satın almayıp sahiplenmeliyiz. Bunun en güzel örneklerinden birini de Kadıköy Merdivenköy Mahallesi Seher Apartmanı sakinleri sergiledi. Apartman sakinlerinden Celal Başin, Murat Tavşan, İrfan Başaransoy ile Sezgin Güldürsün Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nden Kont isimli köpeği sahiplendi. ​

“Görür görmez hepimiz Kont'u çok sevdik. Ona aşık olduk” diyen Celal Başin sahiplenme öyküsünü şöyle anlatıyor: “Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapıldı. Aralık ayında teslim edildi. Bahçemiz yeni yaşam alanımızda önemli bir yer edindi. Hepimiz hayvanları çok seviyoruz; onları besliyoruz. Yeni yaşam alanımızda bir arkadaşımızın olmasını çok istedik. Onun için  barınaktan köpek sahiplenmenin çok anlamlı olduğunu düşündük. Çünkü orada çok sayıda sevgi ve ilgi bekleyen can var. Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'ne çocuklarımız ile birlikte gittik. Kont bizi gördüğünde diğer hayvanlar gibi havlamadı; kafasını kaldırdı ve bize baktı. Göz göze geldik. Karşılıklı olarak birbirimizi seçtik.”

“ MAMA ALMAK İÇİN HARÇLIKLARINI BİRİKTİRİYORLAR”

O gün Kont ile birlikte hemen gitmek istediklerini söyleyen Celal Başin, “Ama yerine getirmemiz gereken koşullar vardı. Kont'a bahçede kulübe yaptık. Geniş bir alan bıraktık. Gönüllü olarak barınakta çalışan Pınar Hanım ayrıca “Kont bizim evladımız onu bağlamamanız gerekiyor” dedi. Kont bahçede özgür bir şekilde geziyor. Apartmandaki herkes onu çok seviyor. Çocuklarımız ona mama almak için harçlıklarını biriktiriyor. Çok uysal ve sevgi dolu bir hayvan. 18 Mart tarihinde evine geldi. O gün artık onun doğum günü. Kont'un artık kocaman bir ailesi var. Kont da biz de çok şanslıyız. Birbirimizi bulduğumuz için.” ifadelerini kullandı. 

“BARINAKLARA GİDELİM, SAHİPLENELİM”

Başin, “Lütfen barınaklara gidelim. Oradaki canları ziyaret edelim. Onları sevelim. Para ile alınacak eşya değiller. O yüzden satın almayalım ve sahiplenelim” dedi. Murat Tavşan, İrfan Başaransoy ile Sezgin Güldürsün de Kont'un artık onların bir evladı olduğunu ve onu çok sevdiklerini söylediler; sahiplenmenin ne kadar önemli ve değerli olduğunun altını bir kez daha çizdiler. 








 


ARŞİV