Şef Sözer Yaşmut'u anma gecesi

Türk Müziğinin ilk özel konservatuarlarından olan Boğaziçi Musiki Vakfı kurucusu Şef Sözer Yaşmut, Gökhan Sezen’in unutulmaz konseri ile anıldı.

18 Aralık 2013 - 10:00
 
Boğaziçi Musiki Vakfı yöneticileri ve öğrencileri ile Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri; Türk Müziği’nin usta ismi Sözer Yaşmut’u, 26 Kasım Salı akşamı Kadıköy Evlendirme Salonu’nda düzenledikleri “Anılar ve Müzik” programının 67. sinde, Gökhan Sezen’in katıldığı konser ile andılar.
Sanatları ile büyük beğeni kazanan sanatçıların halkla buluşturulduğu ve bir belgesel niteliği taşıyan, yapım ve yönetimi Nesibe Müsevitoğlu tarafından yapılan “Anılar ve Müzik” programında, bu defa yaşayan bir sanatçı değil, kısa bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan, müzik adamı Sözer Yaşmut konuk oldu.
Sözer Yaşmut, yaşamından kesitlerin yer aldığı barkovizyon ile tanıtıldıktan sonra, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu tarafından program başlatıldı.
Boğaziçi Musiki Vakfı’nın kurucu başkanı olan Bülent Eray ile Sosyal İşler Komitesi Başkanı Emel Aydınoğlu d, açılışta birer konuşma yaparak, Sözer Yaşmut ve Vakıf hakkında geniş bilgi verdiler. Vakfın ve Sözer Yaşmut’un adının yaşatılması için her türlü fedakârlığı yapacaklarını söyleyen konuşmacılar, kimi zaman duygusal anlar yaşadılar ve yaşattılar.
Nesibe Müsevitoğlu da yaptığı konuşmada; “Kalbinin güzelliği yüzüne vuran, güler yüzlü bir İstanbul beyefendisi olan Sözer Yaşmut, Türk Müziğine büyük hizmetler yapmıştır. Kurduğu ilk özel Türk Müziği Konservatuarı niteliğinde olan, Boğaziçi Vakfı’nda çok sayıda genç sanatçının yetişmesini sağlamıştır. Kendisini yaşarken   ‘Anılar ve Müzik’ belgesel programlarımdan birinde konuk etmeyi çok istemiştim. Ne yazık ki aramızdan ayrıldıktan sonra, 67. programımda onu konuk etmek bu şekilde nasip oldu. Sözer Yaşmut, 2013 Yılı Mayıs ayında Kadıköy Belediyesi olarak düzenlediğimiz Beste Yarışmasında Jüri Üyesi olarak yer almıştı. Sözer Yaşmut’un Şefliğini yaptığı Boğaziçi Musiki Vakfı Türk Müziği Korosu, Kadıköy Belediyesi ve BTH TV olarak düzenlediğimiz yılın en iyi on koro yarışmasında son üç yıl üst üste dereceye girmişti. Bu ödülleri kendisine verme onuruna eriştiğim için kendimi şanslı addediyorum” dedi.
Boğaziçi Musiki Vakfı Türk Müziği Konservatuvarı’nda yetişen Aydan Serhadlioğlu, Ayfer Akyüzlü, Derya Dilekçi, Duygu Kuş, İnci Türünz, Sevda Barutçu, Tiraje Demirbilek, Ümran Gürer ile Süreyya Turgut, hocaları için birer şarkı söyleyerek, anma gecesine katıldılar. Usta saz sanatçıları; Yücel Yüceturanlı (Keman), Akif Ersoy (Ud), Sait Durgun (Kanun), Tanju Erol (Klarnet) ve İbrahim Ulaş (Ritm) da solistlere eşlik ettiler.
Yaşmut’un ailesi, Boğaziçi Vakfı’nın eski ve yeni üyeleri, öğrencileri ve çok sayıda izleyicinin katıldığı gecenin ikinci bölümünde, Türk Müziğinin son yıllarda sevilen sesi Gökhan Sezen unutulmaz bir konser verdi. Gökhan Sezen’in konserinin ardından, Bülent Eray ve Nilgün Aydınoğlu, programa katkı verenlere teşekkür plaketleri ve çiçeklerini sundular.
Gökhan Sezen’in Boğaziçi Musiki Vakfı öğrencileri ve Vakıf Üyeleri ile birlikte sahnede söyledikleri final şarkıları ile gece sona erdi.

ARŞİV