Selçuk Uluergüven'i kaybettik

Bizimkiler dizisindeki ‘Davut Usta’ rolüyle izleyicilerin beğenisini kazanan tiyatro sanatçısı Selçuk Uluergüven, vefat etti.

08 Ocak 2014 - 14:54

Kadıköy Belediyesi Eski Meclis Üyesi tiyatrocu Selçuk Uluergüven, hayatını kaybetti. 14 yıl kesintisiz yayınlanan Bizimkiler dizisinde canlandırdığı, Almanya’dan gelen “Davut Usta” tiplemesiyle izleyicilerin beğenisini kazanan ünlü tiyatro sanatçısı Selçuk Uluergüven, 72 yaşında vefat etti. Uluergüven’in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Kendisini dün gece kaybettik. Ailesine başsağlığı, sevenlerine sabır dilerim” açıklamasını yaptı.
Türk Tiyatrosu'nun usta isimlerinden Selçuk Uluergüven, kırılan kalça kemiğindeki protezin yerinden çıkması nedeniyle 3 aydır tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, 7 Ocak Salı gecesi saat 23.45 sıralarında hayatını kaybetti.
Oynadığı tiyatro, dizi ve sinema filmlerindeki rolleriyle halkın gönlünde taht kuran ünlü oyuncunun 2012 yılında Aydın'a yerleştiğini söyleyen eşi Türkan Uluergüven, “2012 yılında kısmi bir felç geçirdi, çabuk toparladı. Daha sonra bir düşme sonucu kalça kemiği kırıldı. Üniversite Hastanesi'nde ameliyat oldu. Yaşına rağmen yine iyi toparladı. Ancak yaklaşık 3 ay önce protez yerinden çıkmış ve iltihap kapmış. Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi görüyordu. Çok üzgünüz” dedi. Ünlü oyuncunun son isteğinin İstanbul'a gitmek olduğunu da sözlerine ekleyen Türkan Uluergüven, “Son yılı çok stresli geçirdi. Sanatçı duyarlılığı ile öngörüleri bizden daha iyiydi. Yaşanan her şeyi kendine dert ediyordu. Son isteği İstanbul'a gitmek oldu. Böyle olmamalıydı” diye konuştu
Babası ile son olarak “Gülhane Parkı” oyunu ile turneye çıktıklarını söyleyen 39 yaşındaki oğlu Emre Uluergüven ise “Aydın'da yaşamayı kendisi istedi. Buraları bildiği yerlerdi. Burada da tiyatro yapmayı çok istedi, ancak rahatsızlıkları müsaade etmedi. Kalçası kırıldığında bile bana birkaç oyun çıkarttı. Hep yine sahneye çıkmak istedi. Hep tiyatro düşündü. Bir sanatçı için en zoru sahneye çıkamamak. Özellikle oynadığı dizilerle tüm Türkiye tanıdı. Türk Tiyatrosu'nun başı sağolsun” dedi.
Ünlü sanatçı Selçuk Uluergüven'in cenazesi, kendisi gibi oyuncu olan ve 2004 yılında 21 yaşındayken tiyatroda geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren oğlu Eren Uluergüven'in Zincilikuyu Mezarlığı’ndaki kabrinin yanına gömülecek.

‘KADIKÖY DUYARLI’

Uluergüven, yaşamı boyunca Kadıköy’le olan ilgisini hiç kesmemişti. Kadıköy’de yaşayan, bir dönem belediye meclis üyeliği yapan Uluergüven, Bahariye Sanat Merkezi'nin Genel Sanat Yönetmenliğini de bir süre yapmıştı.
Türkiye’de sanata ilginin artması için teşvik ve katılım sağlamak gerektiğini sık sık dile getiren, Kadıköy Belediye Meclis üyeliği döneminde de bu amaç için çalışan Uluergüven, bir röportajında şunları söylemişti:
“Bu konuda başta yerel yönetimler ve sosyal kurumlara büyük görev düşmektedir. En duyarlı belediye, Kadıköy Belediyesi’dir. Tiyatro reaksiyon işidir. Cesaret işidir. İlgi, alkış bizler için çok önemlidir. Ayrıca halk tiyatroya geldiği zaman çok memnun kalıyor. Yeteri kadar destek alabildikçe turnelere katılıyoruz. Anadolu‘da ilgiyle karşılanıyoruz.”

SELÇUK ULUERGÜVEN’İN ÖZGEÇMİŞİ

1962 yılında Ankara Meydan Sahnesi’nde tiyatroya başlayan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu Dormen Tiyatrosu Tiyatro TÖS Halk Oyuncuları Tiyatro Sanatevi gibi topluluklarda çalıştı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Bahariye Sanat Merkezi'nin Genel Sanat Yönetmenliğini de yapan ünlü oyuncu, Bizimkiler dizisindeki Davut Usta rolüyle izleyicilerin beğenisini kazandı. Pek çok tiyatro oyunu, dizi ve filmed rol alan sanatçı, 1998-2002 yıllarında Kadıköy Belediyesi'nde Meclis Üyeliği yaptı. Kendisi gibi sanatçı olma yolunu seçen oğlu Eren Uluergüven, mesleğini icra ederken, 21 yaşında bir sahne kazası sonucu vefat etti.

ARŞİV