Semtlerin sosyal medya fenomeni: Kadıköy

Kadıköy’ün yaşam tarzı sosyal medyada da yoğun ilgi görüyor. “Evimiz Kadıköy” adlı programı izleyiciyle buluşturan ekip “Kadıköy İstanbul’un yüzük taşıdır” diyor

13 Ağustos 2020 - 01:35

Kadıköy, sosyal olanakları açısından İstanbul'un en güzide semtlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Sahip olduğu birçok güzelliğe ek olarak ulaşım olanakları ve şehrin merkezindeki konumuyla insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Birçok film ve dizinin çekildiği Kadıköy sokakları yeni bir konseptle youtube platformuna konu oldu. Eğer Kadıköylü biriyseniz, ya da Kadıköylü olmaya adaysanız “Evimiz Kadıköy” programı tam size göre. Kadıköy’deki yaşam tarzını izleyiciyle buluşturan Barış Demirden, Gökhan Yılmazer ve Esra Erdemir izleyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor. Kadıköy’ün sosyal, kültürel ve renkli hayatını birarada yaşayabileceğiniz bu programda kendinizden bir kesit bulmak mümkün. Programın fikir sahibi Barış Demirden iken, çekimlerini Ego İstanbul (Egoist) medya şirketi adına Gökhan Yılmazer, sunuculuğunu ise oyuncu Esra Erdemir üstleniyor. Ekiple programın amacını ve Kadıköy’ün eğlenceli yanlarını konuştuk.

“HERKES BU PROGRAMIN PARÇASI

Uzun yıllar Kadıköy’de yaşayan ve “Evimiz Kadıköy” programının fikir sahibi Barış Demirden, “Bu proje bizde iki yıldır vardı ancak 3 ay önce hayata geçirme fırsatımız oldu. Ana fikrimiz Kadıköy’ün sosyal ve kültürel yaşantısını geniş izleyici kitlesine ulaştırmak. Biz Kadıköy’ü herkesin birbirini tanıdığı büyük bir site olarak görüyoruz ve bunları izleyenlerin beğenisine sunuyoruz. İstanbul’un tabi ki birçok semti güzel ama bizim için İstanbul’u özel kılan ilçelerden biridir Kadıköy. Program insanların ilgisini çekmeyi başardı. Zaten Kadıköy halkı sıcakkanlı bir yapıya sahip olduğu için herkes bu çekimlerin bir parçası haline geliyor. Başka bir ilçeden başka bir yerden veya bir vapurdan Kadıköy’e geldiğinizde evime geldim duygusu birçok kişide mutlaka vardır. Biz buradaki ruhu yansıtmak istedik.” şeklinde konuştu. Programın aşamalarından ve içeriğinden bahseden Demirden, “Programımıza önce spor ile başladık. Kadıköy’ün yeşil alanlarını tanıttık. Çarşısı, esnafı, yeme-içme kültürünü giriş bölümlerine yerleştirerek bir kitle oluşturduk. Geriye kalan bölümlerde ise bunları derinlemesine analiz etmeyi planlıyoruz. Bir bakıma burada doğmuş yaşamış fakat daha sonra ayrılmış insanlara nostalji yaşatmış oluyoruz. Planlarımız arasında ayda bir ünlü kişileri konu almak var. Ne kadar doğaçlama yapıyoruz desek de medya şirketinin profesyonelliği her alana yansıyor.” dedi.

“KADIKÖY RUHUNU YAŞATMAK İSTEDİK”

Projenin Kadıköy ile ilgili olduğunda büyük bir sevinç yaşadığını dile getiren sunucu Esra Erdemir, “Bu proje bana geldiğinde beni mutlu eden en güzel şey, içeriğinin Kadıköy olmasıdır. Yaklaşık olarak iki yıldır burada yaşıyorum ama çok garip bir şekilde yıllardır burada yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Baktığınız zaman İstanbul’da yaşamayanlar bile buradaki yaşam tarzını az çok bilir. Biz bu yaşam ruhunu aktarmak istedik. Aslında programa konu olarak bir kısıtlama getirmedik. Kadıköy zaten her yeriyle bir bütün olarak karşımıza çıkıyor. “Evimiz Kadıköy” sadece yapım ekibi, proje sahibi olarak bizim değil burayı seven, yaşam kültürünü benimseyen herkesin programıdır. İnsanlar programı izlerken kendinden bir şeyler bulabileceğine inanıyorum. Burada yaşayıp ayrılan insanların programı izledikten sonra yapmış oldukları yorumlar, bana insanların Kadıköy’e ne kadar özlem duyduğunu yeniden hatırlattı.” ifadelerini kullandı. Erdemir sözlerine şöyle devam etti, “Bu tarz bir formatı Kadıköy dışında yapmaya cesaret edemezdim. Çünkü burada insanlarla iletişim kurduğunuzda garipsemiyorlar. Eğlenerek çektiğimiz için çok akıcı saatler geçiriyoruz bu sebeple yorulduğumuzu hissetmiyoruz”

“KADIKÖY’DE ÇOK ÖZGÜRÜZ”

Programın çekimlerini gerçekleştiren Ego İstanbul (Egoist) medya şirketi sahibi ve Gaf Moda restoran işletmecisi Gökhan Yılmazer ise, “Yeni kurulan bir yapım şirketiyiz ancak böylesine güzel ve eğlenceli bir projenin yapım aşamasında olmak bizim için çok keyifli. Biz bir bakıma Barış Bey’in yıllardır hayalinde olan bu düşünceyi youtube platformuna çekerek bir fikri gerçekleştirmiş olduk. Herkesin muhakkak bir fikri vardır ancak bunu hayata geçirmek ciddi bir özveri işidir. Ayrıca bu düşünceyi çekmek isteyen ekibin bu fikre inanmış olması gerekiyor. İstanbul’u göz önüne aldığımızda Kadıköy bir fanustur ve biz bu fanusta çok özgürüz. Burada konuşurken, gezerken ya da bir kadın olarak çok özgürüz. Programı çekerken finans duygusu içermeyen, gerçekten eğlenerek ne kadar güzel bir iş çıkarabileceğimizi görmüş olduk. Bunun da temel sebebi Kadıköy’ü hissetmektir.” dedi.


ARŞİV