SEVGİ NEYDİ?..

14 Şubat Sevgililer Günü, Kadıköy’de çok farklı yaşanacak. Yarım asırlık âşıklar, klasik otomobillerle Kadıköy sokaklarında “Sevgi Konvoyu” oluştururken Belkıs Özener ve Cahit Berkay unutulmaz aşk filmlerinin şarkılarını seslendirecek  

11 Şubat 2016 - 14:11
Unutulmaz aşk filmleri, klasik otomobille Kadıköy turu ve yıllardır dillerden düşmeyen aşk şarkıları… Kadıköy Belediyesi bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nü farklı kutlayacak. Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleşecek “Yarım Asırlık Aşklar” temalı programda, 50 yıllık âşıklar Yeşilçam’dan aşk filmleri afişleriyle süslenmiş klasik otomobillerle Kadıköy sokaklarında “Sevgi Konvoyu” yapacak.
Kadıköy Belediye binası önünde 1950’li ve 1960’lı yıllara ait Chevrolet, Ford, Oldsmobile, Pontiac gibi markalardaki klasik otomobillere binecek âşıklar anılarına yolculuk yapacak. Yarım asırlık âşıkları taşıyan klasik araçların ön kaputlarında, yıllarca sevgiyi ve aşkı bizlere çok romantik duygularla aktaran ve geçtiğimiz yıl 100.yılını dolduran Türk Sineması’na ait aşk filmleri afişleri yer alacak.
 
 “YEŞİLÇAM AŞKLARI” SERGİSİ
Yarım asırlık âşıkların, klasik otomobil turundan sonra Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan 35 adet afişten oluşan “Yeşilçam Aşkları” isimli sergi gezilecek. Türk Sineması’ndan melodiler eşliğinde yarım asırlık âşıkların aynı zamanda dans edeceği programda, etkinliğe katılan tüm kadınlara 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle birer kırmızı gül dağıtılacak.
 
SEVGİLİLER GÜNÜ KONSERİ
Sevgililer Günü’nün bir başka sürprizi ise unutulmaz aşk filmlerinin unutulmaz şarkıları. Türk Sineması’nda Selvi Boylum Al Yazmalım, Devlerin Aşkı, Sultan gibi birçok aşk filminin eşsiz müziklerini yapan Cahit Berkay Film Orkestrası ve dört yonca olarak tabir edilen Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik filmlerindeki şarkıları seslendiren Belkıs Özener unutulmaz aşk şarkılarını seslendirecek.
 
Kadıköy’de Sevgililer Günü Programı:

·  14 Şubat 2016 Pazar 13.30 – Kadıköy Belediye Başkanlığı Önü Hasanpaşa / Yarım Asırlık Âşıkların, Klasik Otomobillerle “Sevgi Konvoyu”

·      15.00 / 17.00 – Kozyatağı Kültür Merkezi, Bayar Cad. Buket Sok. Kadıköy / Yeşilçam Aşkları” Türk Sineması Afiş Sergisi ve Cahit Berkay - Belkıs Özener Konseri



ARŞİV