Sıcak çorba ikramı devam ediyor!

Kadıköy Belediyesi'nin öğrencilere yönelik okul önlerinde başlattığı sıcak çorba ikramı devam ediyor. Marmara Üniversitesi'nin önündeki mobil ikram aracını ziyaret ettik, çorba alan öğrencilerin görüşlerini sayfamıza taşıdık

10 Şubat 2023 - 11:11

Kadıköy Belediyesi'nin lise ve üniversite önlerinde öğrencilere sıcak çorba ikramı devam ediyor. Okul önlerinde hafta içi her gün sabah saat 6.30'da hazır bulunan mobil ikram araçları, sınav zamanlarında hafta sonu da çorba ikramını sürdürüyor. Ezogelin, mercimek, yayla çorbasının ekmekle ikram edildiği hizmetten hem öğrenciler hem de çalışan vatandaşlar çok memnun.

Geçtiğimiz haftalarda Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde çorba ikramı, okul yönetimi ve kantin işletmecileri tarafından engellenmişti. Bunun üzerine Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı şöyle bir açıklama yapmıştı: “Gün aydınlanmadan yola düşen çocuklarımıza sıcak çorba ikramımız, okul yönetimi ve kantin işletmecileri tarafından engellendi. Tahammülsüzlüklere, engellemelere rağmen gençlerimizin ve komşularımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.”

Marmara Üniversitesi'nin önünde sabah saat 6.30'da sıcak mercimek çorbasını ikram etmeye başlayan mobil ikram aracını 6 Şubat Pazartesi günü ziyaret ettik; çorba alan öğrencilerin düşüncelerini dinledik.

“KADIKÖY BELEDİYESİ'NDEN RAZIYIZ”

Marmara Üniversitesi turist rehberliği bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi olan Kadir Çetin, “Her sabah çorbamı alıyorum. Hatta sıcak çorbayı kaçırmamak için okula biraz da erken geliyorum. Bu araç uzun zamandır burada. Sınav haftalarında da burada oluyor. Kadıköy Belediyesi'nden öğrenciler olarak razıyız.” dedi.

Tuna Alemdaroğlu da “Tıp fakültesinden mezunum. Tıpta uzmanlık eğitimi sınavına hazırlanmak için kütüphaneye geliyorum. Her sabah çorbamı alıyorum. Çok güzel oluyor. Öğrenciye her konuda destek önemli.” dedi.

“SOĞUK HAVADA İÇİMİZ ISINIYOR”

Marmara Üniversitesi'nde çalışan Mert Duran Üztürk ise şunları söyledi: “Hava çok soğuk. Sıcak çorba içiyoruz içimiz ısnıyor. Üniversitesinin önünden sabah geçen herkes bu hizmetten faydalanıyor.” 

 


ARŞİV