Şimdi sıra istihdam ve üretimde

Sertifikalarını alan girişimci kadınlar, şimdi kendi iş yerlerini açıp, iş yaşamında üretime katılacak

14 Haziran 2017 - 14:46

“Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler Projesi” kapsamında yürütülen Girişimcilik Eğitimlerinin Sertifika Töreni 13 Haziran 2017 Salı günü Kadıköy Belediyesi Evlendirme Salonu’nda gerçekleşti. Sertifika törenine Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, İŞKUR İstanbul İl Müdür Yardımcısı Süleyman Çelik, KOSGEB İstanbul İstanbul Anadolu Yakası İl Müdürü Serhat Öztürk, İŞKUR İstanbul Hizmet Merkezi Müdürü Aziz Doğan, ILO Ulusal Proje Kordinatörü Ebru Özberk Anlı katıldı.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, Kadıköy dışından da girişimcilik eğitimlerine katılım olmasının önemini vurguladığı konuşmasında, “KOSGEB, ILO, İŞKUR ile birlikte yürüttüğümüz projede sertifikaları vereceğiz. Kurumların beraber çalışmasının ne kadar önemli olduğunu her çalışmada görüyoruz. Bu çalışmaların çok değerli olduğunu düşünüyorum. Sertifikalarını alan kadınlarımız buradan aldıkları eğitimle beraber hayatlarına yön verecekler. Kendilerine güvenlerini pekiştirecek, daha güçlü hissedecekler kendilerini. Ne zaman yardıma, desteğe ihtiyaç duyarlarsa onların yanında olacağız” dedi.

MİKRO-HİBE ALACAKLAR

ILO Ulusal Proje Kordinatörü Ebru Özberk Anlı da sertifika töreninde “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler Projesi Kapsamında yürütülen Girişimcilik Eğitim Programı ve Mikro-Hibe Süreci” konulu bir de sunum gerçekleştirerek yapılan çalışmaları anlattı. Özberk Anlı, sertifikalarını alan kadınlar için mikro-hibe yarışmasına başvuruların başladığını ve yarışma şartlarını hatırlattı. Özberk Anlı 30 kadına mikro-hibe verileceğini belirtti.

HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORLAR

Daha sonra Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, İŞKUR İstanbul İl Müdür Yardımcısı Süleyman Çelik, KOSGEB İstanbul İstanbul Anadolu Yakası İl Müdürü Serhat Öztürk, İŞKUR İstanbul Hizmet Merkezi Müdürü Aziz Doğan, ILO Ulusal Proje Koordinatörü Ebru Özberk, Girişimcilik eğitimlerini tamamlayan 100 kadına sertifikalarını verdi. Sertifikalarına kavuşan kadınların mutluluk ve heyecanı görülmeye değerdi.

KADIKÖY’DE DÜKKÂN AÇACAK

Daha önceden de girişimcilik eğitimi aldığını burada jüri özel ödülü kazandığını söyleyen Rabia Özdemir Tokat, Kadıköy Belediyesi’nin girişimcilik eğitimlerinden haberdar olduktan sonra müracaat ettiğini, sertifikasını alacağı için mutlu olduğunu ifade etti. Aynı zamanda işletme ve kamu yönetimi mezunu olduğunu, çok güzel bir girişimcilik ve mentörlük eğitimi aldığını, kadınların da iş hayatında erkeklerle birlikte yer alması gerektiğini ifade eden Rabia Özdemir Tokat, “Hem eğitimli olmalıyız hem iş hayatında olmalıyız ki çocuklarımıza da örnek olalım” dedi. Rabia Özdemir Tokat, Kadıköy’de yakında bir seramik atölyesi açacağını, iş hayatını tanımaları için burada deneyimlerini kadınlarla paylaşmak istediğini anlattı.

“İŞYERİMİ BÜYÜTMEYİ İSTİYORUM”

Girişimcilik ve mentörlük eğitimlerine katılıp sertifika almaya hak kazananlardan Duygu Arabacı da gelecek planlarını anlattı. Girişimcilik eğitimleri olduğunu duyduktan sonra başvurduğunu ve katıldığını, çok memnun kaldığını belirten Duygu Arabacı, “Bir kafe açmak istiyorum. Sertifikamı aldım. Bundan sonra iş planımı hazırlayıp KOSGEB’e başvurmayı düşünüyorum. İlerde işyerimi daha da büyütmek istiyorum” dedi.

ORGANİK SABUN YAPACAK

Kimyager olduğunu, kendi alanıyla ilgili organik sabun imal etmeyi istediğini anlatan Deniz Yiğit de “KOSGEB ve İŞKUR’dan eğitimlerin olup olmayacağını takip ediyordum. Eğitimler çok düzenli gayet iyi geçti. Eğlenceliydi aynı zamanda. Birçok kadının bir arada bulunması hem biz katılımcılar hem eğitimciler adına gurur verici. İnşallah hibe de alacağız” diye konuştu. Yiğit, eşinin de desteğiyle çalışma yaşamında başarılı olacağına inandığını ifade etti.

AŞÇILIKTAN RESTORANA

Belgin Buber de 7 yıldır aşçılık yaptığını, işiyle ilgili sektörel bilgi edinip kendini geliştirmek için girişimcilik eğitimine katıldığını anlattı. Üniversitede okuyan iki çocuğu olduğunu, şimdi dükkanını da tuttuğunu, kısa süre sonra açıp çalışmaya başlayacağını söyledi.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALDILAR

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile yürütülen proje çerçevesinde iş fikri geliştirme, işletme, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal planı kapsayan iş planı kavramı, iş modeli, sürdürülebilirlik, finansman kaynaklarına erişim gibi konularda girişimcilik ve mentörlük destek eğitimi verilmiş, Projenin İstanbul ayağında İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ve Kadıköy Belediyesi’yle imzalanan protokol gereği Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet merkezinde yapılan mülakat sonucu 100 kadın bir hafta süren Kadın Girişimciliği Destek Programı ve mentörlük eğitimine katılmıştı.


ARŞİV