SÖMESTRDE KADIKÖY'DE NE YAPILIR?

Kadıköy Belediyesi, 26 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili için çocuklara eğlenceli bir program hazırladı.

23 Ocak 2015 - 11:05
Kadıköy Belediyesi, 24 Ocak-08 Şubat tarihleri arasındaki Yarıyıl Tatili nedeniyle çocuklar için 16 günlük keyifli bir program hazırladı. Tiyatro, müzik, bale, sanat dallarıyla ilgili atölyeler ile birbirinden eğlenceli öğretici toplam 88 etkinlik, çocukları tatilde sanata doyuracak.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi, Halis Kurtça Kültür Merkezi ve Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleşecek yarıyıl tatili şenliğindeki tüm tiyatro oyunları indirimli izlenebilecek.
Yarıyıl Şenliği kapsamında Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi de çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Çocukların ücretsiz katılabileceği atölye çalışmalarında bale, dans, oyunlarla Türk müziği çalgıları, kukla, piyano, flüt gibi eğlenceli aktiviteler var. Çocuk Sanat Merkezi’nin düzenlediği atölyeler, Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek
 
ZAMANDA YOLCULUK
Kadıköy’de müzik ve tiyatro gösterileri dışında çocukları eğitici bir etkinlik daha bekliyor; “Lozan’dan Cumhuriyet’e İsmet İnönü Sergisi”. Lozan Antlaşması’nın imzalanmasının 90. yılı etkinlikleri kapsamında dokunmatik ekranlarla görsel objelerle hazırlanan sergide çocuklar için ayrılan bölümde “Zamanda Yolculuk” başlıklı özel hazırlanmış üç bilgisayar oyunu var. Bu bölümde ayrıca yine çocuklar için hazırlanmış “Lozan Barış Antlaşması” konulu 10 dakikalık bir çizgi film animasyon da yer alıyor.
 
BARIŞ ABİ ÇOCUKLARI BEKLİYOR
Sesi Kadıköy Moda’dan dünyaya yayılan Türkiye’nin unutulmaz evrensel sanatçısı Barış Manço’nun ölümünün 16. yılı olan 31 Ocak günü, Barış Manço’nın evi tüm sevenlerine ve çocuklara açık olacak. Kadıköy Belediyesi tarafından müze konseptiyle düzenlenen Manço’nun Moda’daki evinde çocuklar, Geçtiğimiz sene heykeltıraş Murat Daşkın tarafından yapılan Barış Manço’nun silikon heykelini de görebilecekler. 
Yarıyıl Şenliği etkinlik detayları www.kadikoy.bel.tr adresinden ya da kültür merkezlerinden öğrenilebilir. Ayrıca etkinlik programının tümünü gazetemizin 14. Sayfasında bulabilirsiniz. 

ARŞİV