Sokak hayvanları dile geldi!

Hayvansever, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ‘’Sokağın Pati İzleri’’ adlı bir dergi yayımlamaya başladı

20 Şubat 2015 - 11:07
Şubat’ın 17’si Dünya Kediler Günü olarak kutlanıyor. Biz de başta kediler olmak üzere tüm sokak hayvanlarına müjdeli bir haber verelim istedik; Sokağın Pati İzleri dergisi sizler için yayında!
Bir grup gönüllü hayvansever başlattığı bir sosyal sorumluluk projesinin ürünü olan derginin ilk sayısı içinde bulunduğumuz şubat ayında çıktı. Gazete Kadıköy muhabiri Gökçe Uygun’un yazılarıyla gönüllü destek sunduğu, Kadıköylü hayvansever, sanat yönetmeni Özlem Bozkurt’un sayfalarını tasarladığı dergiyi, kitapçılardan ve internetten satın almak mümkün.
Sokağın Pati İzleri dergisinin İmtiyaz Sahibi Mihriban Şabanfakı, ‘’Dergi ekibimiz reklam, yayıncılık ve sağlık sektöründe çalışan bir grup gönüllüden oluşuyor. Bizi bir araya getiren hayvanlara karşı ortak duyarlılığımız’’ diyor. Şanslı adlı kedisi sayesinde, sokak hayvanlarıyla daha fazla empati kurmaya başladığını belirten Şabanfakı, ‘’Bize muhtaç olan o kadar çok canlı yaşam mücadelesi veriyor ki sokaklarda, barınaklarda, ormanlarda... Ki bireysel gelirlerle yetemiyoruz, yetişemediğimiz her hayvan ayrı bir yara açıyor. Sokağın Pati İzleri tam da bu noktada çıktı. Onların seslerini ne kadar çok duyurursak o kadar kurtarabiliriz bilinciyle benim gibi gönülden koşturan, uykusundan, zamanından feragat eden dostlarla kolları sıvadık. İlk sayının çıkmasıyla birlikte çok güzel yorumlar, destekler alıyoruz. Bizi asıl mutlu edense derginin geliriyle daha çok hayvanın tedavisini yaptıracak, karnını doyuracak bir kumbaramız oldu’’ diye konuşuyor.
 
KEDİ KÖYÜ KURACAKLAR!
Mihriban Şabanfakı, derginin gelirinin bir kısmı ile Türkiye’de ilk olacak bir ‘’kedi köyü’’ kurma hedefleri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam ediyor ‘’Dergimizde reklamını yayınlamak isteyen firmalardan reklam alanının parası yerine mama talep ediyoruz. Bu mamaları da kendi olanaklarıyla sokak hayvanlarını beslemeye çalışan hayvanseverlere  yönlendiriyoruz. Yine her sokak köşesinde bulunan yaralı ya da terk edilmiş hayvanların bilgisine ulaşıp onları kliniğe ya da hayvan pansiyonlarına aldırıp, tedavisini ve kalıcı bir yuva bulana kadar barınmasına destek vermeye çalışıyoruz.  Ayrıca dergimize abone olan okurlarımıza fidan hediye ediyoruz ki betonlaşmış küremizde onlar için daha çok doğal ortam yaratabilelim’’
Şabanfakı, insanlara da ‘’Korkabilirsiniz, alerjiniz olabilir ya da sevmeyebilirsiniz. Yalnızca zarar vermeyin. Evinizde besleyemeyebilirsiniz ama kapınızın önüne bir kap su ve yemek artığını bile koymanız dünyayı değiştirmez. Ama onların dünyasını değiştirir. Israrla söylediğimiz tek şey var; sahiplenemiyorsanız, yaşam mücadelelerine destek verin… ’’ diye sesleniyor.

ARŞİV