Sonbaharda Kadıköy

Yaz aylarını arkada bıraktığımız şu günlerde sonbaharın gelmesiyle o bunaltan sıcak havalar yerini hafif serin ve yağmurlu günlere bıraktı. İstanbul’da sonbahar; ağaçların renk değiştirmesi, yaprak dökümleri kartpostal gibi gözükür. Kadıköy’de sonbahar ise bir başka… İşte size sonbaharda Kadıköy rehberi...

04 Ekim 2019 - 10:37

Caddebostan sahilinde sabah yürüyüşü:

İstanbulluların vazgeçilmezi olan Caddebostan’da yürüyüş yapmak için sadece yaz sıcaklarını beklemeyin, sonbaharda da birçok insanın yürüyüş için tercih ettiği bu rota bu mevsimde de mükemmel olur. Adalara karşı sahil şeridinde yürüyüşün tadı bambaşka. Uzun bir sahil şeridine ev sahipliği yapan Kadıköy’de mis gibi deniz kokusunun ve eşsiz manzaranın eşliğinde yürüş yapmak ve bisiklete binmek yapılacak en güzel şeylerin başında geliyor. Hem dinlenip hem manzaraya karşı çayınızı kahvenizi yudumlayabileceğiniz birçok tesis de mevcut.

Fenerbahçe-Moda sahilinde kahvaltı:

                                              

Güzel bir kahvaltıyla güne başlamak gibisi yoktur, özellikle de hafta sonları! Fenerbahçe ve Moda sahilinde denize karşı yapabileceğiniz kahvaltı da tüm haftanın yorgunluğunu üzerinizden alacaktır. Fenerbahçe sahil şeridinde kahvaltı için tercih edeceğiniz bir çok mekan bulmanız mümkün, özellikle Khalkedon Fenerbahçe’nin bulunduğu konum ve açık büfe kahvaltısı birçok Kadıköylünün tercih ettiği yerler arasında. Kahvaltıdan sonra Fenerbahçe parkında güzel bir yürüyüş gibi yok. Moda burnunda ve ara sokaklarında bir çok kahvaltı yapabileceğiniz mekan bulabilirsiniz. Tabii kahvaltıdan sonra sahilde yürüyüşünüzü yapabilir, o güzel Moda sokaklarını gezebilir, sonbaharın etkilerini izleyebilirsiniz. Ayrıca Moda sahilinden yukarı taraflara çıkıp çevredeki banklarda veya çay bahçelerinde oturarak gün batımını izlemek de eşsiz bir aktivite.

Nostaljik tramvayla küçük bir semt gezisi yapmak:

Kadıköy’ü Kadıköy yapan şeylerden biri de, şüphesiz nostaljik tramvayı. Moda’ya yürümek kadar keyifli olan bir diğer şey de bu tramvayla o yolu kısaltmak olsa gerek. Tramvaya atlayın ve Kadıköy sahilden başlayarak, Bahariye ve Moda’ya doğru küçük bir semt gezisi yapın.

Bağdat Caddesi’nde yürüyüş ve alışveriş yapmak:

Kadıköy’ün her bölgesi ayrı güzel. Bağdat Caddesi de bunlardan biri. Size hem keyifli bir kahvaltı, yeme-içme imkanı sunuyor; hem de sınırsız alışveriş. Yani ne ararsanız var! Bu yüzden Kadıköy’e gittiğinizde Bağdat Caddesi’nde turlamadan dönmemelisiniz. Üstelik ille de yeme-içme, alışveriş amaçlı gitmenize gerek; boş boş turlamak bile; insana bir hayli keyif veriyor.

Sanatsal etkinlikler: Sonbaharın ve kışın gelmesiyle birlikte etkinlik sezonu da açılmış oluyor. Birbirinden güzel oyunlar ve filimler izleyicisiyle buluşmayı bekliyor. Sadece sinema-tiyatro değil, sergiden operaya, danstan atölyeye pek çok etkinliğe katılmak mümkün. Kurslara da kayıt olma vaktidir sonbahar. Vakit kaybetmeden kişisel gelişiminiz için veya sadece eğlenmek için bir kursa veya atölyeye yazılmayı ihmal etmeyin! Süreyya Operası’ndan onlarca tiyatro ve sinema salonuna, belediyenin kültür merkezlerinden, festivallere etkinliklerin yoğunlaştığı bu aylarda sayfalarımızı takip etmeyi de unutmayın.

Tekne ve Boğaz turu:

“Sonbaharda İstanbul’da neler yapılır” derseniz bu mevsimde yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de tabi ki tekne turlarına katılmak olacaktır. Masmavi deniziyle, eşsiz güzellikleriyle ünlü İstanbul’da tekne turu atarken yanınızda da sevdikleriniz de varsa tadından geçilmez doğrusu. Kadıköy ve Bostancı sahilinden kalkan teknelerle güzel bir boğaz turu yapabilirsiniz.

·Tarihi Kadıköy Çarşısı’nı gezmek ve balık yemek:

Balıkçıların, kitapçıların, hediyelik eşya mağazalarının bulunduğu Tarihi Kadıköy Çarşısı’nda yürümek, Kadıköy’de yapabileceğiniz en keyifli şeylerden biri. Ayrıca buraya kadar gelmişken lezzetli bir balık ekmek yemeden de dönmeyin!

·Tellalzade Sokağı’ndaki antika dükkanlarını, sahafları gezmek:

Antikacılar Sokağı olarak da bilinen bu sokak, Kadıköy’ün en güzel sokaklarından biri. Sokağın girişindeki çaycıda oturup esintiyi hissedebilir ve son derece renkli ve hareketli olan bu sokağı seyredebilirsiniz. Ayrıca sokakta bulunan birçok antika dükkanını, plakçıları ve sahafları gezebilirsiniz.

·Olmazsa olmazımız parklar:

Kadıköy bir çok parka ev sahipliği yapıyor, sonbaharın gelmesiyle özellikle de havalar güneşli ve hafif esintilisiyse tadı bir başka olur. Sonbahar biraz da parklarda yaşanmalı; yapraklar sararır, ağaçlar yaprak döker, toprak mis gibi kokar, kuruyup dökülmüş yaprakların üzerinden yürümekse ayrı bi keyiftir. Yoğurtçu, Özgürlük parkı, Göztepe, Kalamış, Fenerbahçe parkları bu keyfi size sonuna kadar yaşatır. Parkların içinde oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir çok kafe de mevcut. Sevdiklerinizle,çocuklarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz şehrin içinde gizlenmiş küçük ormanlar.Kalamış parkına gelmişken Kalamış yat limanını gezebilir, kahvaltı ya da yemek yemek isterseniz birçok alternatifin yanında Kalamış Khalkedona uğrayıp güzel lezzetlerini tadabilirsiniz.

Semtin müzelerini ziyaret etmek:

Moda denince akla ilk gelen isimlerden biri Barış Manço oluyor. O ünlü “Barış Manço, 81300, Moda”  adresindeki müze ise sanatçının yaşamına dair keyifli materyaller sunuyor. Barış Manço Evi’nde Barış Manço ile ilgili tüm eşyalar, kostümler, fotoğraflar ve daha pek çok detay var. Her mevsim ziyaret edilebilecek bu keyifli ev, Moda sokaklarında gezinirken yorulduğunuzda ya da kaçak bir yağmura yakalandığınızda da sıcak bir sığınak.

Bir diğer keyifli müze ise Sunay Akın’ın kurduğu Oyuncak Müzesi. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği İstanbul Oyuncak Müzesi, Göztepe’de tarihi bir köşkte yer almakta. Müzede Sunay Akın tarafından 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık artırmalardan satın alınan oyuncaklar sergileniyor.

Vapurla deniz sefası yapmak ve tabii ki Adaları gezmek:

Sonbaharın hafif esintili, sıkmayan bu güzel havalarında yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri de, vapura atlayıp Adalar’a gitmek olacaktır. Kadıköy ve Bostancı iskelelerinden kalkan vapurlarla Büyükada, Burgazada, Kınalıada ve Heybeliada’ya gidebilirsiniz. Her adanın birbirinden ayrı güzellikleri var, ada sokaklarında gönlünüzce gezebilir,isterseniz adayı bisikletle de dolaşabilir, dilerseniz gelmişken sahilde bulunan restoranlarında kendinize balık ziyafeti çekebilirsiniz.


ARŞİV