Sosyal hizmet merkezlerinden yıl sonu sergisi

Kadıköy Belediyesi sosyal hizmet merkezleri kursiyerlerinin hazırladığı yıl sonu sergisi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi 3 Haziran tarihine kadar açık olacak

01 Haziran 2022 - 16:47

Kadıköy Belediyesi sosyal hizmet merkezlerinin 2021-2022 yılı eğitim dönemi yıl sonu resim sergisi, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi A Salonu'nda 31 Mayıs tarihinde açıldı.

Sergide, Kuşdili, Rasimpaşa, Yeldeğirmeni, Göztepe, 19 Mayıs Sosyal Hizmet Merkezi'nde ders alan kursiyerlerin 100'e yakın eseri yer alıyor. 3 Haziran tarihine kadar açık kalacak serginin açılışında, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Ediz Zeyrek, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın eşi Rojvan Odabaşı, Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel, Kadıköy Halk Eğitim Müdürü Hülya Narsap da hazır bulundu.

“DESTEKLENMELİ VE SÜRDÜRÜLMELİ”

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi'nin el sanatları kurslarında yapılan ürünlerin de yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Ediz Zeyrek, “Kadıköy Belediyesi her zaman ilkleri yapar ve önemli projelere imza atar. Bu tür etkinliklerin desteklenmesi ve sürdürülmesi önemlidir. Bu anlamlı çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap ise şunları söyledi: “Amacımız Kadıköy halkına ışık tutabilmek. Onların hayatlarına dokunabilmek. Belediyemiz de bize destek veriyor. Kurslara emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

“KISA SÜREDE İYİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi'nde resim kursu eğitmeni olan Erdem Demirdöğen, “Aralık ayında derslere başladık. Kısa süre olmasına rağmen iyi çalışmalar yaptık. Kursa büyük ilgi var. O ilgi beni de etkiliyor ve daha istekli çalışıyorum. Karşılıklı bir etkileşim oluyor. Kendi yaratıcılıklarını keşfediyorlar. Ve buna şaşırıyorlar. Yetenekleri olduğunu bilmediklerini söylüyorlar. Bunun mutluluğunu yaşıyorlar.” diye konuştu.

“70 YAŞINDA YETENEĞİMİ KEŞFETTİM”

Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi'nde resim kursuna giden Semra Erdil de düşüncelerini şöyle ifade etti: “Resim yapmak bana huzur veriyor. Sanat ruhumuzu iyileştiriyor. Öğretmenlerimiz bizleri çok iyi yönlendiriyor. Resime karşı yeteneğim olduğunu bilmiyordum. 70 yaşından sonra öğrendim. Bu kadar güzel şeyler yapabileceğime ben de çok şaşırıyorum. Öğretmenlerimize minnettarım.”





 


ARŞİV