Sosyal Hizmet Merkezlerinden yıl sonu sergisi

Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezleri kursiyerlerinin resim, el nakışı, örgü, fotoğraf ve resim alanında yaptığı çalışmaların yer aldığı sergi, Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı.Sergi, 7 Haziran' a kadar gezilebilir.

05 Haziran 2024 - 11:12

Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezleri’nin yıl sonu sergisi, 4 Haziran Salı günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. 

Resimden el nakışına, fotoğraftan örgüye el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı serginin açılışına kursiyerler, eğitmenler ve sosyal hizmet merkezleri çalışanları,Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Sevnur Yıldırım Doğan katıldı.

 Serginin açılış konuşmasını yapan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel, “Herkesin emeğine sağlık. Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi çalışanları hep sizin yanınızda. Onlara çok teşekkür ediyorum.  Umarın eylül döneminde yine bir arada oluruz, güzel eserler üretiriz. ” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Sevnur Yıldırım Doğan ile Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel, merkezlerde eğitim veren eğitmenlere teşekkür çiçeği verdi.  

“SERGİDE YER ALMAK GURUR VERİCİ”

Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi kursiyeri Sema Sipahi, “Tezhip ve Minyatüre ilgim vardı. Arkadaşımın önerisi üzerine Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi’ne geldim. Merkezde altı yıldır tezhip ve minyatür kursuna devam ettim. Kurs bana çok şey kattı. Hem sosyalleşiyoruz hem de el becerimiz gelişiyor. Sergide çalışmalarım yer alması da çok gurur verici.” diye konuştu. 

Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi’nde örgü kursuna giden Şerife Büyük de şunları söyledi: “Kursa bul yıl başladım. Şapkalar ve çantalar ördüm. Bir yılımız çok güzel geçti. Önümüzdeki yıl da devam etmek istiyorum.”

“ÜRETMEK MUTLU EDİYOR”

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nde el sanatları eğitmeni olan Aynur Atalay, “Merkezdeki kurslar sayesinde engelli kursiyerlerimiz sosyalleşiyor. Bir şeyler üretmek onları çok mutlu ediyor. Burada da sergilenmesi onlar için müthiş. O yüzden belediyenin bu imkanı sunması çok değerli.” ifadelerini kullandı. 


ARŞİV