Sosyal Yaşam Evlerinden "Görsel Sanatlar Sergisi"

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri “Görsel Sanatlar Sergisi”, 7 Mayıs Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. Fotoğraf, resim, seramik ve örgü işi çalışmalarının yer aldığı sergi, 10 Mayıs’a kadar açık

08 Mayıs 2024 - 10:12

Fotoğraflar: Muratcan Afacan

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri “Görsel Sanatlar Sergisi”, 7 Mayıs Salı günü saat 14.00’te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Serginin açılışına Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Emre Fırıncı, Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Filiz Coşkun,  Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezleri Sorumlu Hekimi Dr. Zeynep Süzme ile Sosyal Yaşam Evleri çalışanları ve üyeleri katıldı.

Sosyal Yaşam Evleri üyelerinin fotoğraftan resime, seramikten örgü işine kadar el emeği göz nuru çalışmalarının yer aldığı sergi, 10 Mayıs Cuma gününe kadar gezilebilir. Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi eğitmenlerinin müzik dinletisi ile renk kattığı sergide, emeği geçenlere çiçek verildi. 

“MUTLULUK DUYUYORUZ”

Serginin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Emre Fırıncı, “Sosyal Yaşam Evleri, Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Alzheimer Merkezleri sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden. Sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel işler yapmışsınız. Kadıköy’de yaş almış komşularımızın eserlerini sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Herkesin emeğine sağlık.” dedi. 

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Sosyal Yaşam Evi’nde seramik kursuna giden Hülya Tunavelioğlu, “Seramiği çok seviyordum ve seramik yapmak istiyordum. Bu yaşta kısmet oldu. Öğretmenimiz ve arkadaşlarım çok iyi. Sosyal yaşam evleri sosyalleşmemiz ve el becerimizin gelişmesi için gerçekten çok önemli yerler. Koşarak ve keyifle geliyorum. Keşke her gün kursumuz olsa her gün gitsem diyorum. Buradaki sergide  yaptığım vazo, saksı ve küçük objeler var. Sergilenmesinden gurur duyuyorum.” diye konuştu. 

“KURSLARA HERKES KATILMALI”

Kadıköy Belediyesi Sahrayıcedit Sosyal Yaşam Evi’nde beş yıldır birçok kursa katılan Ayşe Göçkan da  “Sosyal Yaşam Evi ile tanışmam çok tesadüfi oldu. Bir gün oradan geçerken yaşam evinin tabelasını gördüm. Orada ne var diye merak ettim. O gün bugündür oradayım. Sosyal Yaşam Evi’ndeki kurslara herkes katılmalı. Bana çok iyi geliyor, beni rahatlatıyor. Sergide makrome ipinden yaptığım ürünler var. Başkalarıyla paylaşmak çok güzel.” ifadelerini kullandı. 

Sahrayıcedit Sosyal Yaşam Evi üyesi Şenay Duygu Toğay ise şunları söyledi: “Resim yapmayı seviyorum. Sosyal Yaşam Evi’nde de arkadaşlarımla birlikte resim yapmaktan keyif alıyorum. Arkadaşlarımı görmek bana çok iyi geliyor. Sosyal Yaşam Evi’ni çok seviyorum. Bana yaşam katıyor.”

 

 

 

ARŞİV