Sosyal Yaşam Merkezi üyelerinden müzik şöleni

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi üyelerinin Türk Sanat Müziği konserine Kadıköylüler büyük ilgi gösterdi

18 Nisan 2017 - 16:05

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi Türk Müziği Topluluğu Konseri’ne yediden yetmişe Kadıköylülerin ilgisi büyüktü.

TRT Sanatçısı, ud ve ses sanatçısı Gürhan Yaman yönetiminde amatör seslerin profesyonelleri aratmayan müzik sunumu 13 Nisan 2017 Perşembe günü akşamı Kadıköy Evlendirme Dairesi Konser Salonu’nda beğeniyle izlendi.

Betül Ülker Cibooğlu’nun sunduğu konseri izleyenler, koro ve solo şarkılarla doya doya müzik dolu yaklaşık 2 saat geçirdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da konseri izlemeye gelenler arasındaydı. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme ile konseri izleyen Nuhoğluzaman zaman şarkılara eşlik etti.

65 yaş üzerindeki Kadıköylülerin yararlanabildiği bir sosyal proje olan Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde; üyelere yönelik sanat kursları ve etkinlikler düzenleniyor. Üyelerinin sosyal yaşam ile iç içe olabilmeleri için yapılan çalışmalardan biri de Türk Sanat Müziği Koro çalışmaları. Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde üyelerden yaklaşık 3 yıl önce bir koro oluşturuldu.

KONSER ÖNCESİ KULİSTE HEYECAN

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi büyük salonunda düzenlenen konser öncesi, kuliste heyecan doruktaydı. Koristlerden pek çoğunun akraba veya arkadaşları onları sahnede yalnız bırakmadı. Kuliste konsere dakikalar kala son hazırlıklarını tamamlayan koristlerden Sevgi Can, konsere uzun süredir hazırlandıklarını ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Can, “Geçen sene de heyecanlıydık bu sene de heyecanlıyız. Eşim, çocuğum ve gelinim izlemeye geldiler. Çok beğeniyorlar, tebrik ediyorlar, takdir ediyorlar bizleri” dedi.

Dinleyiciler arasında konseri ilgiyle izleyenler arasında yaklaşık 36 yıllık evli Kadir-Selma Özel çifti de vardı


ARŞİV