Spor okullarında yaz eğlenceli geçiyor

Kadıköy Belediyesi yaz spor okulları, çocukların farklı spor dallarında eğlenmelerine, onları öğrenmelerine olanak sağlıyor. Yaz spor okulu adreslerinden Kalamış Spor Merkezi’ne gittik, çocukların duygu ve düşüncelerini sayfamıza taşıdık.

11 Temmuz 2024 - 09:02

Kadıköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların yaz tatilinde hem eğlenmesi hem de öğrenmesi için sanattan spora geniş yelpazede kurs programları hazırladı. Yaz spor okulları da bu kursların önemli adreslerinden.

 

Yaz spor okullarının programında yüzme, basketbol, futbol, tenis, pilates, masa tenisi  ile gezi programı ve eğitsel oyunlar yer alıyor.

Kalamış Spor Merkezi, Özgürlük Spor Merkezi ve Koşuyolu Spor Merkezi’nde iki dönem şeklinde planlanan yaz spor okullarında eğitim, 1 Temmuz itibariyle başladı. Birinci dönemin 26 Temmuz’da son bulacağı yaz spor okullarında ikinci dönem ise 5 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasında olacak.  

“BURASI ÇOK GÜZEL BİR YER”

Kalamış Spor Merkezi’ndeki yaz spor okuluna gittik, çocukların keyifli anılarına tanıklık ederek yaz spor okulu hakkındaki düşüncelerini dinledik. 

“Burada çok mutluyum” diyen Ela Sare Seçilmiş, “Yaz tatilim çok keyifli geçiyor. Futbol ve basketbol oynuyoruz. Ama en çok yüzmeyi seviyorum. Hava sıcak olunca yüzmek çok iyi geliyor. Öğlen yemeğinde pizza, köfte patates gibi sevdiğim yemekler oluyor.” dedi. 

Yaz spor okulunda ilk yılı olan Nora Sarya Vayiç, “Arkadaşlarımla eğleniyorum. Oyunlar oynuyoruz. Mutluyum. Yüzme öğretmenim ‘Nora Sarya aferin çok iyi yüzdün’ dediği zaman kendimi çok iyi hissediyorum. Daha iyi yüzmek istiyorum.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 

Yaz spor okuluna geçen yılda gelen Hayati Efe Aras, “Burası çok güzel bir yer. Geldiğim için çok memnunum. Basketbol oynuyoruz, pilates yapıyoruz. Yüzmeye gidiyoruz. Arkadaşlarımla yaz burada eğlenceli geçiyor. Öğlen yemekleri ve içecekler de çok güzel.” diye konuştu.

Spor yapmayı sevdiği için üç yıldır yaz spor okuluna gelen Ahmet Burak Mercan da şöyle devam etti: “Evde telefonla oynamak yerine burada açık havada spor yapmayı tercih ediyorum. Spor gelişmemizi ve güçlenmemizi sağlıyor. Futbol oynamayı çok seviyorum.”

“BURADA OLMAK GÜZEL”

“Yaz spor okulunda 3. yılım. Çok fazla spor dalı olduğu için burayı çok seviyorum.” diyen Ceren Temizkan, “Yaz geldiği zaman aileme ‘beni yaz spor okuluna gönderin’ diyorum. Burada arkadaşlıklar kurdum. Onları da görmek istiyorum. Jimnastik yapıyorum. Tenis oynuyorum. Yazın burada olmak çok güzel.” dedi.

Kadıköy Belediyesi spor eğitmenlerinden Berkay Özütok ile Barış Kılıç da çocukların yaz spor okulu süreci ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. 

“SEVDİĞİ SPOR DALINI KEŞFEDEBİLİR”

Berkay Özütok, “Çocuklarımız burada futbol ve basketbol oynayarak, yüzerek, pilates yaparak  öğreniyor ve eğleniyor. Spor çocukları hem takım olarak hem de bireysel olarak kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor.  Ayrıca ileride yapmak isteyecekleri spor dalı hakkında ön bilgi veriyor. Onlarla birlikte güzel vakit geçiriyoruz. “ ifadelerini kullandı. 

Barış Kılıç da şunları söyledi: “Yaz spor okullarında çeşitli spor branşlarında eğitim alıyorlar. Basketbol, futbol, tenis, yüzme ve masa tenisi gibi. Biz de onlara destek oluyoruz. Akranlarıyla bir arada oluyorlar. Sevdikleri spor dalını keşfedebilirler. Onlar için büyük bir şans.”

KAYIT İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

7-8, 9-10 ve 11-12 gibi üç farklı yaş grubunun bulunduğu yaz spor okullarının ikinci dönem  kayıtları, 30 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Kadıköy’de ikamet zorunluluğun arandığı, spor.kadikoy.bel.tr ile kadikoydespor mobil uygulama üzerinden online yapılacak kayıt için yine aynı adresler üzerinden üyelik hesabı oluşturulması gerekiyor.


ARŞİV