Su israfına dikkat çektiler

Minik yürekler okulda yaptıkları çalışmalarla arkadaşlarına suyun önemini ve israf edilmemesini anlatıyorlar

29 Mart 2017 - 15:36

Uluslararası Su Kâşifi Projesi kapsamında 27 Mart Pazartesi günü Faik Reşit Unat Ortaokulu öğrencileri suyun önemini anlatan bir çalışma yaptı. Okulun konferans salonunda “Su Günü” etkinliğini gerçekleştirdiler.

Etkinlikte, dünya üzerinde içilebilir su miktarının yeterli olmadığını vurgulayan çocuklar suyun gereksiz kullanılarak israf edilmemesini belirterek insanların ne kadar farklı şartlar altında suya ulaştığını sergiledikleri bir drama ile anlattılar.

Ayrıca “Su Damlaları” gösterisinde su ile ilgili ilginç bilgiler verildi. Etkinlik sonunda okulun “Çevreye Sevgi Korosu” da çevre ile ilgili kendi hazırladıkları şarkılarını seslendirdi.

Öğrenciler suyun önemiyle ilgili yaptıkları çalışmaları ve su ile ilgili bilgileri okulda hazırladıkları panolarında sergilediler.

Bireysel olarak küresel iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dikkat çekmek için yapılan çalışmaya küçük bir katkımız olması için su ayak izimizi küçültmemiz gerektiğini vurgulayan öğrenciler, daha sonra öğrenmek isteyenlerin su ayak izini hesapladılar. Bu hesaplamanın; bireyin günlük olarak ne kadar su tükettiği konusunda verdiği bilgilerle yapıldığı belirtildi.

Okulda çevre ile ilgili eğitici çalışmalarda öğrencilere yardımcı olan öğretmenlerden Proje Sorumlusu Mine Yalın, “Bu projenin Türkiye koordinatörü Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu Su Kaşifi programı, 8-14 yaş grubu öğrencilerin suyla ilgili farkındalığını arttırmayı amaçlamaktadır” dedi.


ARŞİV