Suadiye Gönüllüleri, yaz okulu düzenledi

Kadıköy Belediyesi’nin verdiği destekle Suadiye Gönüllüleri’nin düzenlediği ‘Yaz Okulu’, 11 Haziran’da Fikirtepe Dumlupınar Mahallesinde bulunan Münevver Şefik Fergar İlköğretim Okulu’nda başladı.

18 Temmuz 2012 - 15:48
Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri’nin “Geleneksel 3. Yaz Okulu”, Fikirtepe Münevver Şefik Fergar İlköğretim Okulu’nda 11 Haziran -11 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. 
Proje Koordinatörü Ümit Ağan, Suadiye Gönüllüleri Başkanı Gülsevim Baştuğ ve Suadiye Gönüllüleri Kültür Komitesi Başkanı Ceren Kaynak’ın Okul Müdürü Yavuz Yılmaz ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 11 Haziran-11 Temmuz tarihleri arası “yaz okulu etkinliklerinin” yapılmasına karar verildi.
Çocukların kişisel gelişimlerini destekleyici Yaz Okulunda; spor, halk oyunları, resim, müzik ve İngilizce ve satranç branşlarında ücretsiz eğitim verildi. Bu çalışmalar için gerekli olan tüm malzemelerin (Sportif faaliyetlerde; tişört, spor ayakkabı, şapka, futbol topu, basket topu ve voleybol topu-Sanatsal faaliyetlerde; kâğıtlar, boyalar, baskı malzemeleri, materyaller-Müzik faaliyetlerinde; mandolin, flüt, metelafon, davul ve çeşitli diğer müzik aletleri-İngilizce faaliyetlerinde; kuklalar ve resim panoları) temin edilmesinin yanı sıra öğrencilerin sabah ve öğle yemekleri, gezi mekânlarının ayarlanması, halı saha ve gezler sırasında öğrencilere servis imkanı da sağlandı.
Eğitimlere 10–12 yaş aralığında çocuklar katıldı. 11 Haziran’da başlayan dersler, 11 Temmuz’a kadar Münevver Şefik Fergar İlköğretim Okulu’nda 1 ay boyunca devam etti. 1 aylık süreç boyunca; çocukların bedensel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla spor faaliyetlerini destekleyici futbol ve halk oyunları dersleri verildi, kültürel gelişimleri için ise resim ve müzik derslerini destekleyici müze gezileri düzenlendi. Öğrencilere eğitim, alanlarında uzman öğretmenler tarafından verildi.
Spor faaliyetlerini pazartesi ve çarşamba günleri antrenör Bülent Kalyon yönetti. Halkoyunları eğitmeni ise Soner Çiftçi’ydi. Amaç; çocukların bedensel faaliyetlerinin yanı sıra erkek öğrencilere futbol eğitimi vererek yaz boyunca eğlenceli faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak.
Müzik alanındaki eğitimleri veren Cansu Çevik, “Bir müzik sınıfı oluşturduk ve çalgılarımızı öğrenciler ile birlikte yerleştirdik. Hepsinin gözlerinde bir heyecan vardı. Öncelikle kâğıttan kovalardan kartonlardan yapılmış ritim çalgılarıyla ritim çalışmaları yaptık. Daha sonra porte şatosu ile notaları öğrenip melodik çalışmaları yaptık. Ben de öğrencilerim kadar heyecanlıyım. Hepsi çok yetenekliler iyi bir dinleti sunacağımıza beni şimdiden inandırdılar” dedi. 
Kültürel faaliyetlerde ve sanatsal çalışmalarda Selda Vurdu görev alırken, satranç derslerini ise Gökmen Muş ile Serap Kaya yönetti. Eğitmenler bu derslerle çocukların zihinsel faaliyetleri ve ikinci hamleleri yapma becerilerini geliştirmeyi hedefledikleri ifade ettiler.
Yabancı dil gelişimi dersleri veren Begüm Özgü, çocukların yabancı dili eğlenerek öğrenmelerini hedeflediklerini söyledi ve yabancı dil eğitiminin erken yaşlarda başlamasının, ilerleyen yaşlardaki öğrenime sağlıklı bir temel oluşturduğunu belirtti.
Eğitimlere 47 kız ve erkek öğrencinin katıldığını kaydeden Proje Koordinatörü Ümit Ağan da pazartesi ve çarşamba günleri erkek öğrencilerin futbol derslerine giderken, kız öğrencilerin el becerilerini geliştirecek el işleri yaparak, renk bilgisini kavrayabilmek için resimler yaparak ileriki yaşamlarında öğrendiklerini uygulayabilmeleri adına birebir destek aldıklarını söyledi. Ağan, “Pırıl pırıl mükemmel 47 çocukla birlikte çok zevkli dersler işlendi. Bu projede yer alan bütün öğretmenlerin çocukların gelişimlerinde kültürel ve sanatsal etkinliklerin çok büyük katkısı oldu” dedi.
Yaz okulunda ğrencilerin zevkle işleyebilecekleri derslerin yanı sıra gezi etkinlikleri de yapıldı. İlk gezi, Uçurtma Müzesi’ne, ikinci gezi de 1453 Fetih Müzesi’ne yapıldı.
 
BİTİŞ TÖRENİ YAPILDI
11 Temmuz Çarşamba akşamı Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Yaz Okulu Bitiş Müsameresi”nde; öğrencilerin bütün bir ay boyunca edindikleri birikimleri aktardıkları çalışmaların yer aldığı resim sergisi, folklor gösterileri, tiyatro gösterileri, koro konserleri düzenlendi ve satranç müsabakasında dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.
Proje Koordinatörü Ümit Ağan yaptığı konuşmada, “Tüm yaz okulu etkinliklerinde faaliyetlerin koordinasyonunu sağlayan Damla ve Murat Avcu’ya, öğrencilerin tüm yemeklerini sağlayan Cem Bacacı’ya, yardımcı personel Şuayip Gündüz, Hasan Göç ve Necati Göç’e, tüm öğretmenlere, maddi ve manevi tüm yardımlarını esirgemeyen gönül dostlarına teşekkür ediyoruz. Suadiye Gönüllüleri ‘Yaz Okulu’ projesine verdiği destekten dolayı Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e de teşekkür ediyoruz. Bu tür sosyal projeler önümüzdeki senelerde de öğrenci sayısı arttırılarak devam edecek, amacımız; öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmak” dedi.

ARŞİV