Tarihçi Kitabevi'nde "Hüzüntü" buluşması

Güncel siyaseti yorumlayan çizgileri ile tanınan Tan Oral'ın kitabı Hüzüntü'nün söyleşi ve imza günü, 14 Ocak Cumartesi günü Tarihçi Kitabevi'nde gerçekleşti

20 Ocak 2023 - 09:32

Gazete, dergi ve internet sitelerinde güncel siyaseti yorumlayan çizgileri ile tanınan Tan Oral, çizisiz bir kitapla okura ulaşıyor. Yeşil kaplı defterinde 50 yıldır aşka, günlük yaşama, siyasete, siyasetçilere dair yer alan notlardan ortaya çıkan Hüzüntü kitabı, Türkiye siyasetini çizgisiyle yorumlayan bir çizerin zihin dünyasının arkasına küçük bir kapı açıyor.

Tan Oral'ın son kitabı Hüzüntü'nün söyleşi ve imza günü 14 Ocak Cumartesi günü Tarihçi Kitabevi'nde gerçekleşti.

“KÜÇÜK NOTLAR ÇOĞALDI”

Hüzüntü'nün bir çizerin hayata bakışının küçük ipuçlarını okurla paylaşan sözlerinden oluştuğunu dile getiren Tan Oral kitabın öyküsünü şöyle anlatıyor: “Günün birinde yakınlarım gayretiyle durup dururken böyle bir kitap hazırladık. Şu kadarını söyleyeyim. Kitapta biraz israf var. Her sayfada bir ya da iki kelime bazen de üç veya dört kelime yer alıyor. Ama hayat da böyle bir şey diye düşünüyorum. İnsan, çok uzun yıllar imza günleri, biyografi yazmak gibi işlerin dışında karnını doyurmayı, kapalı bir yerde uyumayı elde edebilmek için çalışmak zorunda kalıyor. Bunların hepsi bir araya geliyor. Aşklarla ve sevdalarla süsleniyor, hayat tatlı hale geliyor. İnsan hem de bitmek tükenmez sorunlarla uğraşıyor. Bunların karşısında hafızama pek güvenemediğim için aklımdan geçenleri küçük kağıt parçalarına ya da kitabın köşesine not aldım. Küçük notlar yıllar boyunca o kadar birikmiş ki çoğaldılar. Bana ilginç geldiler. Başkalarına da ilginç gelir mi cümlemi duyanlar bunları kitap yapalım dediler. Onlara teslim oldum. Çünkü teslim olmak her zaman kavgayı engeller. 'Tanışıklık barışıklık getirir', 'Barış, düşmanla yapılan işbirliğinin adı' gibi daha birçoğu kitapta yer alıyor.” Söyleşinin ardından Oral, okurları için kitabını imzaladı. 



 


ARŞİV