Tatil keyfi başlıyor

Yarıyıl tatiline giren öğrenciler için Kadıköy Belediyesi 126 ayrı etkinliğin yer aldığı birbirinden eğlenceli şenlik programı hazırladı. Gazete Kadıköy olarak hazırladığımız 15günlük tatil rehberimiz

21 Ocak 2016 - 18:02

Mustafa SÜRMELİ
Yoğun ders programı, yarıyıl tatilinin gelmesiyle yerini dinlenmeye ve eğlenceye bıraktı. Sömestrde öğrencileri neşeli aktiviteler bekliyor. Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği yarıyıl tatilini; dinlenip, eğlenirken aynı zamanda öğrenerek nasıl geçirebilecekleri konusunda ebeveynlere yarıyıl tatil programı hazırladık. Çocuğunuza, ilgi alanına göre tiyatrodan, sergiye, sanatsal etkinliklere, şenlik ve fuara kadar geniş bir seçenek yelpazesi sunabilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi
1700’lü yıllardan günümüze dünyanın farklı ülkelerinden oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği müze Göztepe’de  tarihi bir köşkte yer alıyor. İstanbul Oyuncak Müzesi’ne İETT otobüsleri ile gelmek isteyen ziyaretçiler, Kadıköy’den kalkan ve Göztepe’den geçen 10, 10B, 10S, 14Ç, 14 KS, 17, 17L, 19F, 19M, 19S, GZ1,GZ2, ER1, ER2 numaralı otobüsleri kullanabilirler. Pazartesi hariç, hafta içi: 09.30-18.00, hafta sonu: 09.30- 19.00 saatlerinde açık olan müzeye grup halinde randevu ile ziyaretçi kabul ediliyor.
Ömer Paşa Cad. Dr. Zeki Zeren Sok. No:15 Göztepe Tel: 0216 359 45 50-51
Ayrıca Sunay Akın’ın 20 yılda 40 ilginç ülkenin antikacılarından meydana getirdiği, “5000 Senelik Hikaye - Oyuncak Sergisi” Mall Of İstanbul (MOİ) Sanat’ta. Giriş ücreti, yetişkinler ve çocuklar için 30 TL. 

Müzikallerle Masal keyfi
Karlar Ülkesi oyunu ile Kibritçi Kız müzikali yarıyıl tatilinde de çocuklarla buluşacak. Kibritçi Kız Müzikali, 23-24-25 Ocak’ta Kadıköy Halk Öğrenim Merkezi’nde, Karlar Ülkesi ise 16-17 Ocak’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunları izlemek ücretsiz. 
26-29 Ocak tarihlerinde ise La Fonten Kabare, Aslan Kral, Rapunzel ile Beyaz Atlı Prensi, Ali Baba’nın Çiftliği oyunları Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek. Bilet ücreti 18 TL.

Seramik ve Resim
Selamiçeşme’de bulunan Tolga Eti Sanat Evi yarıyıl tatilinde çocukları sanatla buluşturacak. Çocuklar, hafta içi ve hafta sonu düzenlenecek derslerde seramik ve resim çalışmaları yapma imkânı bulacak. Tel:0216 368 26 79

Adalarda doğa turu
Tarihi, coğrafi güzellik ve özellikleriyle Adalar, İstanbul’un hemen yanı başında günübirlik dinlence imkânı sunuyor. Temiz havası, masmavi deniz manzarası, yemyeşil doğasıyla çocukların metropol yaşamından uzaklaşıp, dinlenme imkanı bulabilecekleri bir ortam. İstanbul’un Prens Adaları’nda kâh yürüyerek kâh bisikletle muhteşem bir vakit geçirmek de mümkün.

PARKLARDA YÜRÜYÜŞ KEYFİ
Kentin gürültüsünden uzaklaşıp, gün boyu doğayla iç içe olacağınız Fenerbahçe Parkı ile Selamiçeşme Özgürlük Parkı spor, gezinti, temiz hava için ideal bir ortama sahip. Yeşil ve mavinin birleştiği sahil parkı Fenerbahçe, muhteşem deniz manzarası eşliğinde yürüyüş parkurunda güzel bir havada yürüyeceğiniz özel yerlerden. 

KADIKÖY SAHİL TURU
Bostancı’dan Kalamış’a kadar uzanan sahiliyle Kadıköy, yıllarca İstanbul’un mesire ve deniz yerleşimi olarak tercih edildi. Masmavi denizi, kumsalı, yeşil alanları ile trafik ve kentin gürültüsünden uzak, tam bir dinlenme merkezi. Yoğun geçen eğitim-öğretim döneminin ardından çocuklar ebeveynleriyle yürüyüş ve uzun sahil kordonunda bisikletle gezme imkânına sahip.
Kadıköy’ü keşfedin
Programını kendi hazırlayacağınız Kadıköy tarih ve kültür gezisiyle çocuklarınızı yaşadıkları kent hakkında bilgilendirebilirsiniz. Geçmişi antik döneme kadar uzanan Kadıköy bu konuda muhteşem bir birikime sahip. Örneğin, Rıhtım Caddesi’nde bulunan Kadıköy Belediyesi Tarih, Edebiyat, Sanat Kütüphanesi (TESAK), Kadıköy’e ilişkin eserlerle dolu. Mekânın şahsına münhasır atmosferinde ilçenin tarihi, önemli şahsiyetleri, tarihi dokuya sahip mahalle ve mekânları hakkında bilgi edinmek mümkün.
TESAK: 0216 337 86 54-55

BARIŞ MANÇO MÜZESİ
Barış Manço’ya dair pek çok eser ve eşyayı müzede görebilmek mümkün. Barış Manço Evi, Pazartesi günleri ve bayramlar dışında her gün 09.00-17.00 saatlerinde açık.
Barış Manço’nun ölümünün 17. yılında 31 Ocak günü, Kadıköy Belediyesi tarafından müze konsepti ile düzenlenen Moda’daki evi ziyaretçilere açık olacak. 2014 yılında heykeltıraş Murat Daşkın tarafından yapılan Barış Manço’nun silikon heykeli de sergileniyor.
Yusuf Kamil Paşa S. No: 5 Moda/ Kadıköy Tel: 0216 337 94 13

DARICA HAYVANAT BAHÇESİ
Nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanları koruma altına alarak bu canlıların soy devamlılığını sağlamayı hedefleyen Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı tatilde öğrencileri bekliyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryum Birliği’ne (EAZA) üye hayvanat bahçesinde 287 tür, doğal yaşam ortamlarında koruma altında.

Eğlencenin dijitali
Çocuklarınızın tatil programına, 4-7 Şubat tarihleri içinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı Gaming İstanbul’u da ekleyebilirsiniz. Fuarda, alışveriş alanı, eğlence alanı, genç parkı ve nostalji oyunlarının bulunduğu nostalji alanı ve turnuva arenası olacak. Fuarın ziyaretçi giriş bileti 10-15 TL.   

Botanik Bahçesi
1995 yılında Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşi Nezahat Gökyiğit adına hatıra parkı olarak kurulan botanik bahçesinde 32 hektarlık park alanında takriben 50.000 ağaç ve çalı yer alıyor. Kentin ve betonların arasında yemyeşil doğa ile buluşma imkanı sunuyor. İstanbul’a yüzde 12 oranında yeşil alan sağlamasıyla İstanbullular için bir nefes alma noktası.
Kadıköy’den  19 E - 14 ŞB - 19 M - 8 M nolu otobüslerle ulaşabiliyor.
Atatürk Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, TEM Otoyolu Anadolu Otoyol Kavşağı P.K.34758 Ataşehir, İstanbul. 0216 456 44 37

ŞENLİKLER BELEDİYE'DEN
Kadıköy Belediyesi yarıyıl tatili nedeniyle 23 Ocak- 07 Şubat tarihleri arasında düzenleyeceği tatil etkinlikleriyle çocuklara muhteşem bir tatil keyfi yaşatacak.  Tiyatro, bale, sanat dallarıyla ilgili atölyelerle birbirinden eğlenceli ve öğretici 126 etkinlik Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi ve Kozyatağı Kültür Merkezlerinde. Karne şenliği kapsamında indirimli bazı etkinlikler ise ücretsiz izlenebilecek.

SAHNE ÇOCUKLARIN
Ayrıca Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi de çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Pop Orkestrası Öğretmen ve Öğrencileri “Şarkılarla Masallar 2” Müzikali ile çocuklarla buluşacak şarkılar söyleyecekler. Çocuk Sanat Merkezi’nin düzenlediği, çocukların ücretsiz katılabileceği atölyeler Caddebostan Kültür Merkezi’nde.
Ayrıca  Festivalde  Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı BAK Kadıköy  ekibinin “Bir Afet Masalı” adlı müzikal çocukları afetlere karşı bilinçlendirecek.  Yarıyıl Şenliği etkinlik detayları www.kadikoy.bel.tr adresinden  ya da kültür merkezlerinden öğrenilebilir.

 

ARŞİV