Tatil tadında yaz okulu keyfi

Kadıköy Belediyesi imkânlarını geleceğimiz olan çocuklarımız için seferber etti, tatil keyfinde bir yaz okulu yaşatmak için Kadıköy’ü havuzlar ve aqua parklarla donattı.

25 Temmuz 2013 - 13:03

Burası ne Bodrum ne de Çeşme… Burası Kadıköy… Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Kadıköylü çocuklar muhteşem bir yaz geçiriyor. Kadıköy Belediyesi’nin özel gösterdiği yaz okulları projesi sayesinde kentin belirli semtlerindeki okul bahçelerinde havuzlar kuruluyor, çocuklar hem öğrenmenin hem de tatilin keyfini çıkarıyor.
Bir süredir kayıtları devam eden Kadıköy Belediyesi Yaz Okullarına yüzlerce başvuru yapıldı. 5-15 yaş arası çocuklar için ücretsiz yüzme ve sosyal aktivitelerden oluşan yaz okulu daha ilk günlerde hem çocuklardan hem velilerden büyük ilgi gördü. Çocuğunun muhteşem bir yaz mevsimini hem tatil yaparak hem de çeşitli spor branşlarında eğitim görerek geçirmesini isteyen birçok veli Kadıköy Belediyesi Yaz Okullarına başvuru yaptı. Ancak üzülmeyin, yetkililer kayıtların bir süre daha devam edeceğini belirttiler.

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
Kadıköy Belediyesi yaz okulları projesine gönlünü koydu desek yeridir. Zira son birkaç yıldan bu yana adeta imkânsız gibi görünen uygulamalar Kadıköy’de hayata geçiyor. Dev havuzlar çocuklarımız için kuruluyor, aqua park olarak adlandırılan dev eğlence havuzları da beraberinde çocuklarımızın hem eğlenmesi hem de öğrenmesi için Kadıköy’ün muhtelif semtlerindeki okul bahçelerine yerleştiriyor. Kadıköylü anne babalara sadece çocuğunun elinden tutup kayda getirmek düşüyor. Gerisi Kadıköy Belediyesi’nin uzman eğitim kadrosuna ve modern donanımına kalıyor.

BAŞKAN AMCA SEN ÇOK YAŞA!
“Bu yıl da çocuklarımız eğlensin, öğrensin, tatil keyfi yaşasın istedik. İmkânlarımızı, geleceğimiz olan çocuklarımız için seferber ettik” diyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e, Kadıköylü çocuklar ise yaz okulundan şöyle bir mesaj gönderdiler: “Bize Kadıköy’de tatil ve öğrenme keyfini yaşatan Başkan Amca sen çok yaşa!”

ÇOCUĞUMU NASIL KAYIT YAPTIRABİLİRİM?
Kadıköy Belediyesi Yaz Okulu projesi ilçede belirlenen 8 okulda uygulanıyor. 
Bostancı Atatürk İlköğretimokulu, Kozyatağı İlhami Ertem Ortaokulu, Mehmet Beyazıt Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Eğitim Mahallesi İnönü İlköğretim Okulu, Acıbadem Sait Darga İlköğretimokulu, Merdivenköy Mustafa Saffet Anadolu Lisesi, Sahrayıcedit Şener Birsöz İlköğretimokulu, Hasanpaşa Özdemiroğlu Ortaokulu’nda Kadıköy Belediyesi’nin halkla ilişkiler personeli velileri karşılıyor. İstenen belgeler; 1 resim, ikametgâh ve sağlık raporu, nüfus cüzdan fotokopisi.


ARŞİV