Timur Selçuk anısına "Babamın Şarkıları"

Usta müzisyen Timur Selçuk, aramızdan ayrılışının ikinci yıldönümünde Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programla anıldı

08 Kasım 2022 - 15:55

İki yıl önce aramızdan ayrılan piyanist, orkestra şefi ve besteci Timur Selçuk, Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programla anıldı. Programda, bale sanatçısı Mercan Selçuk’un, babasının şarkılarını klasik bale ve modern dansla buluşturup sahneye taşıdığı “Babamın Şarkıları” dans gösterisi de izleyiciyle buluştu. 

ODABAŞI'NDAN TİMUR SELÇUK VE KIZINA TEŞEKKÜR

Anma programında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı şunları söyledi: “Rahmetli Timur Selçuk bir şarkısında, şöyle der, ‘bir vapur yanaşırsa rıhtımına bin, açıl…’ İşte bu mısranın ardından, bir teşekkürüm babasının gönül izinde; inancı, iradesi ve direnişiyle çocuklarımıza vapur olan sevgili Mercan Selçuk ve yol arkadaşlarına. Ve elbet, hepimizin aynı gerekçeyle buluşmasına zemin hazırlayan, kız çocuklarını büyük bir özgüven ve estetikle yetiştiren, ‘üreten, paylaşan, zulme sessiz kalmayan, zalime boyun eğmeyen… Bütün ahlaklı insanlar kardeştirler…’ diyerek yaşamın her alanında kardeşliği savunan büyük usta Timur Selçuk’a bin teşekkür.” dedi. 

BABASININ ŞARKILARINI MODERN DANSLA BULUŞTURDU

Mercan Selçuk’un koreografisi ve Mercan Selçuk Dans Topluluğu’nun performansıyla sahneye taşınan "Babamın Şarkıları" dans gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Dans edenler arasında Odabaşı'nın kızı Asmin Odabaşı da yer aldı. 

Gösterinin ardından Mercan Selçuk konuşmasında, “Üstat Timur Selçuk’un yolunun yolcusu olmaya çalıştık bu akşam. Kadıköy Belediyesi’ne ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. Timur Selçuk’un eşi Handan Selçuk ise, “Timur Selçuk bizi her zaman güldürdü, düşündürdü, dokunmadığı hiçbir meslek grubu yok. Hep söylerim, Timur Selçuk satır satır okumasını bilene bir kitaptır.” dedi. 

Program, Odabaşı’nın Mercan Selçuk’a çiçek takdimi ile sona erdi. 

 

 

 

 

 

 


ARŞİV