Tiyatroculardan işçilerle dayanışma

​Moda Sahnesi üç oyununu Özak işçileriyle dayanışma çağrısı yaparak sahneliyor.

07 Şubat 2024 - 12:50

Bahariye’de bulunan Moda Sahnesi, 31 Ocak, 10 Şubat ve 19 Şubat’taki üç oyunun biletlerinin bir kısmını, direnişte olan Özak işçileriyle dayanışma için ayırdı. Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’nın (BİRTEK-SEN) X hesabından yapılan paylaşımda, ‘Sanat emeğin tarafında’ diyen Moda Sahnesi’ne bu anlamlı dayanışma için teşekkür ediyoruz. Dayanışma bileti satın almak için bize ulaşın: 0 506 844 19 21” denildi.

Buna göre 10 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.30’da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek Othello ve 19 Şubat Pazartesi yine aynı saat ve yerde sahnelenecek olan Bütün Çılgınlar Sever Beni adlı oyunlardan elde edilecek geliri bir kısmı Özak işçilerine aktarılacak.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre 31 Ocak akşamı Moda Sahnesi’nde sahnelenen Babamı Kim Öldürdü adlı oyunu izlemeye gelenler arasında Özak işçileri de katıldı. Oyun, bir işçi ailesinden gelen Louis’nin babasıyla ilişkisi ve babası üzerinden işçilerin nasıl sömürüldüğünün, eşcinsellere karşı nefret suçunun nerelerden kaynaklandığını anlatıyor. Oyun sonrasında Özak işçileriyle bir araya gelen oyuncu Onur Ünsal “Bu oyun zaten bir dayanışma çağrısı, aktivist bir oyun. Biz bu oyunu daha fazla sendikalara ve işçi hakları için oynamak istiyoruz. Çünkü Louis’nin geldiği yerden söylediği bir şeyler var ve biz bunun aracısı olarak doğru yerlere yaymak istiyoruz. Dolayısıyla her seferinde dayanışma içindeki insanların, işçilerin buraya gelmesi bize ekstra güç katıyor. Bu bizim bu işi yapma sebeplerimizden biri. Sadece bilet satıp para kazanmak için bu işi yapmıyoruz, biliyorsunuz bunu zaten tiyatroyla yapamıyorsunuz. Bu oyun anlamını, bütünlüğünü böyle seyirciyle, böyle paylaşımlarla buluyor. Çok mutlu oluyorum işçilere bu oyunla Louis’nin sözünü aktardığım için” dedi.

URFA’DAN İSTANBUL’A

Urfa, Malatya ve İstanbul’da faaliyet gösteren Özak Tekstil’in Urfa’daki fabrikasında çalışan işçiler, yaşadıkları sorunların çözülmesi talebiyle yaklaşık 2 aydır eylemdeler. Urfa’dan İstanbul’a gelen işçiler, İstanbul’daki Özak Holding önünde ve Bahariye’deki Levis mağazası önünde eylemler yaptılar.

(fotoğraf:  Şeyma Akcan/Evrensel)



 


ARŞİV