Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve mezunlarının pandeminin başlaması ile Nisan 2020 tarihinde TOKTUT adı altında başlattığı “Askıda Yemek” kampanyasına bugüne kadar 95 bin 275 öğün askıda yemek bırakıldı, bunun 91 bin 620 öğünü ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Açlık sorununa odaklanmış ve sosyal sorumluluk ilkesiyle hareket eden TOKTUT, derin yoksulluk içindeki aileler, gelirini kaybetmiş işsizler, evsizler, yalnız yaşlılar, göçmen kadın ve çocuklar başta olmak üzere açlık sınırında yaşayanlara sağlıklı ve doyurucu öğünler sağlayarak günlük gıda gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyor.
TOKTUT’un internet sitesinde konuya ilişkin şu ifadelere yer veriliyor: “Yaşadığımız büyük şehirlerde, hatta belki kendi mahallemizde bazı komşularımız tek bir öğüne muhtaç halde yarı aç yarı tok günü atlatıyor olabilir. İşsiz kalanlar, yalnız yaşayan yaşlılar, çocuklarına mama bulamayan anneler var. Onlara en azından sıcak birkaç kap yemek sunarak yardım eli uzatmak, dayanışma ruhu ve vicdani sorumluluk taşıyan her birey için anlam taşıyor. TOKTUT sayesinde birbirimize yardım etmenin aslında ne kadar kolay olduğunu gördük ve şimdi bu iyilik dalgasını genişleterek tüm ülkeye yaymak istiyoruz.”
NASIL ÇALIŞIR?
Kısa zamanda yoğun ilgiyle karşılanan projede, Nisan 2020 tarihinden bu yana askıya bırakılan 95 bin 275 öğün yemeğin 91 bin 620 öğünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 2,5 milyon adet öğün hedefine varıldığında TOKTUT kurucuları, açlık sorununa sürdürülebilir ve kalıcı çözümler üretmek adına projenin gıda alanında inovasyonlar içeren ileri aşamalarını devreye almayı planlıyorlar.
https://www.toktut.org/askiya-yemek-birak