Tombili'den üzen haber

Tüm dünyada fenomen haline gelen “delikanlı” oturuşuyla ünlü Kadıköy’ün kedisi Tombili yaşamını yitirdi

11 Ağustos 2016 - 15:19
Tüm dünyada fenomen haline gelen “delikanlı” oturuşuyla ünlü Kadıköy’ün kedisi Tombili yaşamını yitirdi
Onun adı Tombili. İsminden anlaşılacağı üzere biraz tombik bir kedi. Tombili’yi diğer kedilerden ayıran özelliği ise tombik olması değil, ününün yaşadığı Kadıköy, Ziverbey’i aşıp tüm dünya yayılması...
Tombili’yi tüm dünya kaldırıma oturuşu ile tanıdı. Hemen hemen tüm internet sitelerinin yer verdiği bu poz ile eğlence sitelerinin en ünlü kedileri arasındaydı.
Her şey sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta 32 milyona yakın takipçisi bulunan ve her gün dünyadaki milyonlarca kişiye ulaşan mizah sistesi 9GAG’in Tombili’yi keşfetmesiyle başlamıştı. 9GAG sitesinde Tombili’nin fotoğraflarının altına herkesin kendi dilinde komik şeyler yazmasıyla ünü tüm dünyaya yayıldı. Böylece kedimiz sadece Kadıköy’ün değil, tüm dünyanın en meşhur kedilerinden biri oldu. Fakat ne yazık ki hastalanan ve bu nedenle zayıflayan Tombili’den acı haber geldi.  Kilo alıp vermesi bile haber olan Tombili 1 Ağustos’ta vefat etti.
Ziverbey’in ve tüm dünyanın Tombili’sinin aramızdan ayrılışından sonra mahallelileri ve 9GAG sitesi onu unutmadı. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarımla ve Ziverbey sokaklarına Tombili’nin fotoğraflarını yapıştırmalarıyla, üzüntülerini dile getirdiler.

 
Etiketler; tombili

ARŞİV