Türk Eğitim Vakfı'ndan 'Geri Döneceğiz' filmi

Depremin birinci yılı için “Geri Döneceğiz” isimli belgesel hazırlayan Türk Eğitim Vakfı, afetzede gençler için uzun soluklu, sürdürülebilir destek çağrısı yaptı

05 Şubat 2024 - 12:16

Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV),  deprem felaketinin ardından yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.  Vakıf, eğitimlerini yarıda bırakma riskiyle karşı karşıya kalan öğrencilere destek için Geri Döneceğiz Burs Fonu’nu hayata geçirmişti. Depremin birinci yılında en zorlu zamanlarda bile geleceğe umutla bakmayı seçen gençlerin azmi ve kararlılığına vurgu yapan “Geri Döneceğiz”  belgesel ile de afetzede gençler için uzun soluklu destek çağrısı yaptı.

Deprem bölgesinde, temel eğitim seviyesinde her 5 öğrenciden 1’inin afetten etkilendiğinin altını çizen Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın: “Türkiye’nin dört bir yanından 100 bini aşkın burs başvurusu aldık, bu durum da afet sonrasında eğitime erişim ihtiyacının ne kadar artmış olduğunu gözler önüne seriyor. 2023-2024 akademik yılında, önceki yıla göre burs tutarlarımızı %100’e yakın bir oranda arttırdık.  Bu dönem burs alan toplam 17.600 bursiyerimizin 4000’i afetten etkilenen öğrencilerdir. 6 Şubat depremi sonrasında dört ay boyunca burs desteği sağladığımız afetten etkilenen öğrencilerimizin burslarını, bu eğitim-öğretim dönemin de sürdürerek gençlere destek olmaya devam ettik. Her biri kendi içinde bir umut ve kararlılık örneği olan gençlerimizin, en zorlu zamanlarında bile geleceğe umutla bakmayı seçtiklerine şahit oluyoruz. Onlar, geleceğe dair kaybettikleri her şeyi geri kazanacaklarına, yarını yeniden inşa edeceklerine inanıyorlar. Bizler de her birinin bir gün doktor, mimar, mühendis ve öğretmen olarak geri döneceklerine yürekten inanıyoruz. Geri Döneceğiz Burs Fonumuz ile öğrencilerin ayrılmak durumunda kaldıkları yuvalarına daha güçlü bir şekilde geri dönebilmelerini hedefliyoruz.” dedi.

Türk Eğitim Vakfı'nın hzırladığı kısa belgesel https://www.tev.org.tr/anasayfa/tr adresinden izlenebilir.

Burs fonlarına bağış https://bagis.tev.org.tr/burs-fonu-bagisi?q=24840&k=19885&utm_source=website&utm_medium=slider&utm_campaign=geri_donecegiz_sl adresinden yapılabilir.

 

Etiketler; deprem TEV

ARŞİV