Uluslararası Kalamış Yaz Festivali başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Kalamış Yaz Festivali başlıyor. 12 Ağustos’ta canlı orkestra eşliğindeki Charlie Chaplin’in “Şarlo Kaçak” filmiyle başlayacak festivalde, 28 gün boyunca 19 konser, 9 film gösterimi yapılacak

08 Ağustos 2024 - 10:28

Kadıköy Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Uluslararası Kalamış Yaz Festivali 12 Ağustos pazartesi günü başlıyor. Festival, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Charlie Chaplin filmiyle kapılarını açacak. 12 Ağustos Pazartesi saat 21.00’de “Şarlo Kaçak” filmiyle başlayacak program kapsamında, birbirinden etkileyici 19 konser ve 9 film Kalamış Atatürk Parkı’nda 8 Eylül’e kadar seyirciyle buluşacak.  Chaplin’in 1923 yapımı “Şarlo Kaçak” filmine Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.   

BAŞKAN KÖSEDAĞI’NDAN DAVET

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı festivale herkesi davet ederek şunları söyledi: “Heyecanla beklenen Kalamış Yaz Festivali başlıyor. 12 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında, Kalamış Parkı’nda birbirinden ünlü sanatçılar ve film gösterimleri ile yine karşınızda olacağız. Sizler de bu festivale katılarak, patili dostlarımıza mama desteğinde bulunabilirsiniz. Hem eğleneceğiz hem de patili dostlarımıza mama desteğinde bulunacağız. Şimdiden hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

FESTİVALİN AÇILIŞ KONSERİ İNCESAZ’DAN

Akustik müzik, klasik müzik, rock ve popüler sanatçıların olduğu oldukça zengin içeriğe sahip festivalin açılış konserini 13 Ağustos Salı günü, Geleneksel Türk Müziği düzenlemelerinden eşsiz örnekler sunan İncesaz grubu yapacak. 

YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin özel seçkisinden oluşan gösterimler 12 Ağustos’ta canlı orkestra eşliğinde Chaplin’le başlıyor. Charlie Chaplin’in 1923 yapımı klasiklerinden “Şarlo Kaçak” filmine Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. 8 Eylül’e kadar sürecek olan film gösterimleri kapsamında 9 film izleyiciyle buluşacak. 

8 Eylül’e kadar 28 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Kalamış Yaz Festivali, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da özel sürpriz bir sanatçının konseriyle kutlayacak.

SOKAK HAYVANLARINA DESTEK

Festivale katılım, alanda düzeninin sağlanabilmesi için biletli olacak. Bilet satışları Mobilet üzerinden yapılacak. Dileyen 100 TL ödeyerek genel satış bileti alabilecek ya da 200 TL ödeyerek, sokak hayvanlarına destek paketine yardım yaparak biletleri temin edebilecek. 

FESTİVAL PROGRAMI

Kalamış Atatürk Parkı’nda 12 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kalamış Yaz Festivali’nin  iki haftalık programı şöyle:

12 Ağustos Pazartesi 

Açılış -Şarlo Kaçak (The Pılgrım)-Film Gösterimi

13 Ağustos Salı

 İncesaz- Açılış Konseri    Türk Müziği Gecesi

14 Ağustos Çarşamba 

Aşktan Da Üstün (Notorious)    Film Gösterimi

15 Ağustos Perşembe 

Soner Olgun Ve Orkestrası  Akustik Türküler Konseri

16 Ağustos Cuma

Evdeki Saat Konseri

17 Ağustos Cumartesi

Hayallerim, Aşkım Ve Sen Film Gösterimi

18 Ağustos Pazar

Çocuk Ve Balıkçıl (Kimitachi Wa Dô İkiru Ka) Film Gösterimi

19 Ağustos Pazartesi 

Jaws Film Gösterimi

20 Ağustos Salı

Can Atilla  Akustik Müzik Konseri

21 Ağustos Çarşamba

Buena Vısta Socıal Club    Film Gösterimi

22 Ağustos Perşembe 

Mehveş Emeç    Klasik Müzik Gecesi 

23 Ağustos Cuma

Bulutsuzluk Özlemi Konseri

 


ARŞİV