"Unutmadık, Unutturmayacağız"

Adalet Peşinde Ailelerin Platformu üyeleri, depremde hayatını kaybeden yakınları anmak ve adalet talebi ile 1 Şubat Perşembe günü Kadıköy İskele Meydanı’nda biraraya geldi.

02 Şubat 2024 - 12:31

Tarihe 6 Şubat depremleri diye geçen, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük bir yıkıma neden depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremde yakınlarını kaybeden ailelerden oluşan Adalet Peşinde Ailelerin Platformu, yakınları anmak ve yakınlarının ölümüne neden olanların yargılanması talebi ile 1 Şubat Perşembe günü “Unutmadık, Unutmayacağız” diyerek  Kadıköy İskele Meydanı’nda buluştu.

Anmaya depremzede aileler, depremde Hatay’da kızı Eylem Şafak Aydın’ı kaybeden sanatçı Orhan Aydın, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı,  Halkların Demokrat Partisi eski İstanbul Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Oya Ersoy ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

“ADALET OLANA KADAR KAVGAMIZ SÜRECEK”

Duygu dolu anların yaşandığı anmada, aileler adına Fatma Irmak konuştu.  “Bugün çok acılı ve onurlu mücadelenin temsili için buradayız.” diyen Fatma Irmak, "Yanımızda olmanız bize güç  katıyor. Hiç eksilmeden artan acımız ve özlememiz ile buradayız. Bugün bıraktığımız karanfillerle ebediyete uğurladığımız sevenlerimizi özlemle yad ediyoruz. Her zaman hasretle hatırlayacağız. Yaşamak zorunda bırakıldıklarımızı da hatırlayacağız. Katillerin nasıl başlarını yastığa nasıl koyduklarını da düşünmek zorunda kaldık. Her gece sevdiklerimizin üzerine yıkılan duvarların altında onların yokluğunun ağırlığıyla beraber yeniden eziliyoruz. Binlerce insanının ölümüne neden bu karanlığı sorgulamadan aydınlık günleri beklemenin mümkün olmadığını biliyoruz. Ama biz bu karanlık yolun sonunda doğacak güneşi görüyoruz. Kaybettiklerimize verdiğimiz sözümüz var. Yolun sonu adalet olmadan ne kavgamız bitecek ne de özlemimiz dinecek.” dedi.  

“VİCDANLI İNSANLIK HESAP SORACAK”

Irmak’ın konuşmasının ardından Orhan Aydın da duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Tam bir yıl geçti. Dinen acı, keder, hüzün, gözyaşı yok. Suçluları bildiğimiz halde hesap soramıyoruz. Adalet ve yargı sistemi çalışmıyor. Dosyalarımızda Recep Tayyip Erdoğan  adı geçtiği için başvurularımız bile kabul edilmiyor. Suçlular ta tepeden aşağıya kadar belli. İmar barışı adı altında imar aflarını kimler çıkardıkları ise suçlular onlar. Bunları kendi yerel yönetimlerinde kimler imzaladı ve onayladıysa kentsel dönüşüm talanıyla o gökyüzüne o betondan tabutlukları kimler diktiyse suçlular onlar. Bu düzen çürüdü. Bu düzen enkazın altında kaldı. Onurlu, vicdanlı insanlık mutlaka hesap soracak.” 

Konuşmaların ardından depremde hayatını kaybedenlerin anısına denize karanfiller bırakıldı.


ARŞİV