Urfalılar Özgürlük Parkı'nda buluştu

Kadıköy Özgürlük Parkı’nda Şanlıurfa ve ilçe dernekleri tarafından “Şanlıurfa Tanıtım Günleri” düzenlendi.

25 Eylül 2013 - 08:26

Sümeyye YAMAN

Siverekliler Derneği girişimiyle Şanlıurfa ilçe dernekleri ve Kadıköy Belediyesi tarafından Selamiçeşme’deki Özgürlük Parkı’nda 14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen Şanlıurfa Günleri’nde, Siverek kültürü, sanatı ile ürünleri tanıtılarak çeşitli etkinlikler yapıldı.
Tanıtım Günleri’ne, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı katılımının yanı sıra dernek başkanlarından; Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Mehmet Durak Parlakçı, İstanbul Siverek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sait Özkürkçü, Birecikliler Derneği Başkanı Servet Güneş, Ceylanpınarlılar Derneği Başkanı Mehmet Tapucu ve İstanbul’da yaşayan birçok Urfalı katıldı.

“HASRET DUYDUĞUMUZ DUMAN: KEBAP DUMANI…”
Birçok kez farklı illerin düzenlediği etkinliklerden söz eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk Urfa için şu sözlere yer verdi:
İstanbul Türkiye’nin bir mozaiği, biz de öyleyiz. Burada doğup büyümek güzel. Ama ülkenin her neresinde olursa olsun bu havayı teneffüs etmek de çok güzel. Bugün yine ülkemizin en güzel köşelerinden Urfa’nın hem kültürü hem yemekleri hem de Urfalıları tanıma fırsatı buluyoruz. Diğer illerimiz için de böyle özel etkinlikler düzenledi. Bu tür düzenlemelerden mutluluk duyuyoruz. Canımızı en çok sıkan günümüzde de bazen yaşadığımız hoşgörü eksikliği. Az önce gelirken birkaç hanımefendi birden bire dumanı görünce durdular. Dumanı biber gazı sandılar. ‘Korkmayın, Urfalıların kebap dumanı bu, biber gazı değil’ dedim. Bizim hasret duyduğumuz duman... Bize bu fırsatı veren dernek başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

“BİBER GAZI TADINDA DEĞİL İSOT BİBERİ TADINDA”
Urfa’nın özelliklerini sıralayarak güncel olaylara dikkat çeken Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, “Ülkemizin gelişen, en gözde şehirlerinden biri Urfa. Peygamberler şehri, gelişen GAP sanayisinin merkezi, en eski üniversitenin kurulduğu şehirdir. Aynı zamanda en güzel ovanın ve yemeklerin bulunduğu şehir. Başka şehirleri kıskandırmamak için daha fazlasını saymıyorum… Etkinliklerimiz biber gazı tadında değil isot biberi tadında olsun. Allah huzurumuzu, birliğimizi bozmasın” dedi.
Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı ise etkinliklerin hem şehirleri birbirine yakınlaştırması ve sıcak ilişkiler kurulması konusuna hem de insanların birbirine karşı olan sevgi saygısını pekişmesinde rol oynadığına değindi.
Şanlıurfalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, sıra gecesi türküleri ve Siverek Belediyesi folklor ekibinin gösterileriyle iki gün sürdü.

ARŞİV