Yarım asırlık aşıkların sevgi konvoyu

Sevgililer Günü, Kadıköy’de "klasik" bir tarzda kutlandı. 50 yıllık aşıkların misafir edildiği klasik otomobillerle, “Sevgi Konvoyu” oluşturuldu; Yeşilçam filmlerinin unutulmaz şarkıları dinlendi

18 Şubat 2016 - 15:01
Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nü “Yarım Asırlık Aşklar” temalı programla kutladı. Etkinlik 14 Şubat günü öğle saatlerinde Kadıköy Belediyesi’nden başladı. 50 yıl ve üstündeki 15 nikahlı çift, belediyenin Hasanpaşa’da yer alan Başkanlık binası bahçesinde toplandı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyelerine ait 1950’li ve 1960’lı yıllara ait Chevrolet, Ford, Pontiac gibi markalardan oluşan yarım asrı devirmiş klasik araçlara misafir edilen çiftler öncesinde zamanda yolculuk yapıp 50 yıl öncesindeki anılarına gittiler ve klasik araçların önünde fotoğraf çektirip, dans ettiler. Araçların üzerinde ise bizlere yıllarca çok güzel duygular yaşatan ve geçtiğimiz yıl 100.yılını dolduran Türk Sinemasından Ayhan Işık’lı, Belgin Doruk’lu, Türkan Şoray’lı, Göksel Arsoy’lu ve daha nice oyuncuların yer aldığı, aşk filmleri afişleri vardı. Bu afişler gerçek aşkların yaşandığı bir döneme saygı niteliğindeydi aslında.
Etkinliğe eşi Emin Azatlı ile gelen Şükran Azatlı “Çok güzel, çok sevindim. Ağlamak geldi içimden. Çünkü şu arabaya 55 sene önce binmiştim. Gelin arabamız olmuştu. Çamlıca’yı gezmiştik. 11 kişi sığmıştık bu arabaya. Şimdikiler sebatsız. Yeni çiftlerin birbirlerine daha fazla anlayışlı olmalarını dilerim. Kırmasınlar birbirlerini...” şeklinde konuştu. 84 yaşındaki Safiye Kural’la katılan 93 yaşındaki Yaşar Kural ise etkinliğin 14 Şubat Sevgililer Günü adına kendileri için anlamlı olduğunu ve organizasyonu düzenleyen Kadıköy Belediyesi’ne ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’ne teşekkürlerini sundu.

SEVGİ PİRAMİDİ…
Programa katılan 50 yaş üstü çiftler adına konuşan emekli öğretmen Aysel Erdinç, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Yaklaşık 60 yıldır evli olduklarını söyleyen Erdinç, “Daha bir gün bile birbirimize yüksek sesle konuşmadık. Biz aşkı çabuk yakalayamadık. Aşama aşama yakaladık. Bunu bir piramide benzetirsek tabanda evvela güven vardı. Sevgi aldık sevgi verdik. Severseniz seviliyorsunuz. Her şeye pozitif bakmak lazım” dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Yardımcısı Uygur Çakmak ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay da yaptıkları konuşmalarda gerçek aşkların bir dönem çok daha güçlü ve sevgi dolu yaşandığını ifade ederek, yeni dönem aşklarının geçmişten muhakkak dersler çıkarması gerektiğini vurguladılar.
Konuşmalardan sonra oluşturulan yarım asırlık aşıkların klasiklerle sevgi konvoyu, Kadıköy Belediye Başkanlığı önünden hareket ederek, Kadıköylülerin coşkulu alkışları eşliğinde bir saatlik Kadıköy turundan sonra Kozyatağı Kültür Merkezine ulaştı. İzleyen vatandaşların tebessümlü bakışlarıyla misafirler "Yeşilçam Aşkları” isimli afiş sergisine geçtiler. Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiği etkinliğin son halkası ise aşk filmlerinin unutulmaz şarkılarını seslendiren Belkıs Özener ve Cahit Berkay Film Orkestrası konseri oldu.Cahit Berkay; Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hatun, Devlerin Aşkı şarkılarını söylerken; Belkıs Özener ise Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim, Kıskanırım Seni Ben, Aşkınla Yana Yana, Aşkım Bahardı gibi parçaları seslendirdi.

NİKAHA AKIN…
Sevgililer Günü, her yıl olduğu gibi bu sene de evlenmek isteyenlerin vazgeçilmezi oldu. 14 Şubat’ta gün alabilmek için aylar öncesinden nikah dairelerine başvuran ve başarılı olan çiftler, aşklarını bu özel günde ölümsüzleştirme fırsatını yakaladılar. Normalde günde ortalama 20 çiftin nikahının kıyıldığı Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde, 14 Şubat günü bu rakam 50’yi aştı.

ARŞİV